Laadpaal Winterswijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Een gevolg is dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. De oplossing is een eigen laadpaal in Winterswijk aan huis. D.m.v. jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volkswagen ID.4 1st + Tesla Model X Long Range Plus. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is een stuk voordeliger. Middels onze vergelijker lees je waardevolle informatie over diverse laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Altijd een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Rijden zonder kosten als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €975.
 • Jouw eigen laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Winterswijk

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV zoals bijvoorbeeld de BMW iX3 gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Winterswijk kopen is iets wat we steeds meer zien. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan de zekerheid van een volle accu. Ook is het stukken betaalbaarder dan een publiek laadpunt. Wel heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning (meterkast) en auto? In het gedeelte hieronder delen we handige tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Winterswijk. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto leasen.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Winterswijk kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of hij komt op een aparte paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1-fase variant kan laden met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadstation heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt eenvoudig deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Winterswijk. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De goedkoopste oplossing en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. Het pluspunt van de vaste stekker is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er door wind en regen water in kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien noemen we nog even dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Daarvoor neem je de reguliere meegeleverde kabel. Overigens oogt het minder rommelig en profiteer je van een langere levensduur. Een punt van kritiek is dat er een extra stap is als je wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Winterswijk.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 opties: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit is praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. Hieronder vind je meer info over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Winterswijk vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kosten van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €925 t/m €3275. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Ook zien we steeds meer slimme laadpunten met toffe opties als voice of gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Winterswijk.

Type stationCapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€500- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€540- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€685- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€880- €965
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge & Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Winterswijk schommelen tussen de € 380 & €2000. Deze prijs komt tot stand door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Doorgaans wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen liggen rond de €4,00 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Gast Tarief instellen.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Check betrouwbare installateurs uit jouw gemeente.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte bieden wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1142 kilometer per 4 weken. Hiermee begroten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Winterswijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,140€159,88€1918,56
Elektrisch rijden€0,050€57,10€685,20
Besparing€0,0900€102,78€1233,36
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Winterswijk

Heb jij de beschikking over een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Winterswijk aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente bepaalt of en in welke omgeving de laadzuil aangesloten wordt. Daarbij bekijkt de gemeente factoren als vindbaarheid en geschatte drukte. Elk huishouden kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Updates en informatie is terug te lezen op www.winterswijk.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op die site kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Accu.

Lijst met openbare laadpunten (april 2024)

Laadstations in Winterswijk kan je op meer en meer plekken vinden. Iedere EV-bezitter kan hier laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten variëren tussen de €0,280 tot wel €0,570 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de onderstaande kaart zie je alle openbare laadstations in Winterswijk. Check tevens laadmogelijkheden en verkooppunten in Oude IJsselstreek, Montferland, Doetinchem, Rheden en Doesburg.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden winterswijk-7101

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Betreft het een locatie met 10 parkeervakken of meer? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €1075 en €2200. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van welk merk je kiest (wel of geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je eigen energieleverancier zoals Engie, Eneco, Essent, Energiedirect, Budget energie en PowerPeers, Pure energie, Oxxio, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,215 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,80 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzineauto kost je zo’n €10,35 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De standaard EV eist 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Gelderland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanuit de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je waar het laadpunt het beste kan komen om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Winterswijk monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is ieder huis aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige elektrische voertuigen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Winterswijk kan dit allemaal regelen. De totale onkosten bedragen circa €800. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese leveranciers. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Winterswijk kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Winterswijk biedt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of deze laadpaal niet al te ver van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.winterswijk.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie