Laadpaal Winterswijk Ratum

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een handige laadpaal in Winterswijk Ratum aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Mercedes EQA en/of Porsche Taycan 4S. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over verschillende soorten laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs bij jou in de regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Nog goedkoper rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al voor €980.
 • Een laadstation op eigen grond verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Winterswijk Ratum

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig zoals de Audi e-tron GT kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Winterswijk Ratum kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en eenvoudig en je hoeft niet onzeker te zijn over een volgeladen accu. Overigens is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten worden gevormd door een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning en auto? Hieronder check je handige tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Winterswijk Ratum. Of klik door voor meer informatie over Goedkoopste laadpas.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Winterswijk Ratum installeren kan op 2 manieren. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een montagepaal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk goed na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting draait op de doorsnee 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. In principe heeft elke woning zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Het 3-fase systeem is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt eenvoudig de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Winterswijk Ratum. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grootste gemak van een vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Daarbij moet ook opgemerkt worden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook oogt het minder rommelig en blijft de kabel langer goed. Een punt van kritiek is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. De oplossing met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Winterswijk Ratum.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
Laadpalen hebben tegenwoordig doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk delen we meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Winterswijk Ratum vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €525 tot +/- €3050. Het prijskaartje hangt met name af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook zijn er allerlei slimme opladers met toffe opties als Dynamic Load Balancing die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Winterswijk Ratum.

Soort laadstationCapaciteitTijd volle batterijPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€545- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€510- €620
3-fase laadpaal11 kW4 uur€650- €755
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€865- €995
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende systemen

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Andere opties: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric & Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Winterswijk Ratum lopen uiteen tussen de €390 en ongeveer €2175. Deze prijs komt tot stand door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Des te groter deze afstand is, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Bij steeds meer services wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn circa €3,75 per maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek ervaren leveranciers uit jouw omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Bijgaand bieden wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1114 km per maand. Met dit aantal kilometers becijferen we wat de verwachte kostenbesparing is. Hierbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Winterswijk Ratum):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,110€122,54€1470,48
Elektrisch rijden€0,042€46,79€561,46
Besparing€0,068€75,75€909,02
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Winterswijk

Een elektrische auto gekocht, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Winterswijk Ratum aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente bepaalt of en waar de laadzuil geactiveerd wordt. Ze overwegen daarbij relevante zaken als toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Iedere woningbezitter kan terecht bij dit oplaadpunt. Alle details kan je bekijken op www.winterswijk.nl. Daar lees je ook welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Beste laadpaal.

Overzicht met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Winterswijk Ratum zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen met een abonnement kan daar gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,265 en €0,570 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In onze maps kaart check jij de openbare laadstations in Winterswijk Ratum. Bekijk ook oplaadpunten en leveranciers in Winterswijk Huppel, Winterswijk Meddo, De Heurne, Dinxperlo en Breedenbroek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden winterswijk-ratum-7106

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf kan worden gebruikt door personeel of bezoekers. Bekijk je de mogelijkheden voor een gebouw met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de laatste regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Verder kan je iets bijverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Informatie over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een particulier laadpaal voor huis met daarbij de installatie kost +/- tussen de €925 en €2075. De uiteindelijke kostprijs wordt grotendeels bepaalt door af welk merk je kiest (softwarematige slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals NLE, Energiedirect, Budget energie, Engie, Essent en Pure energie, PowerPeers, Oxxio, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,80 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost al gauw €10,20 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De standaard EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep aan in je stroomkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen wordt besloten wat een goede plek is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Winterswijk Ratum bevestigt het laadstation aan de muur of op een montagepaal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Al met al is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De nieuwste elektrische auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Winterswijk Ratum kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice bedragen ongeveer €1050. Belangrijk: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we met name terug bij de Europese leveranciers. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Winterswijk Ratum hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Iedere gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Winterswijk heeft op dit ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Het alternatief is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of deze laadpaal dichtbij jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.winterswijk.nl.

Plaats een reactie