Laadpaal Winterswijk Huppel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een handige laadpaal in Winterswijk Huppel aan huis. D.m.v. jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw BMW i4 en/of Skoda Enyaq iV 80X. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is veel voordeliger. Op deze website lees je bruikbare informatie over meerdere laadpunten, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al voor €925.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Winterswijk Huppel

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van jouw EV zoals een Audi Q4 Sportback e-tron kan op steeds meer plekken. Een extra goedkope laadpaal Winterswijk Huppel kopen biedt veel voordelen. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan de zekerheid van een volgeladen accu. Overigens is het een stuk goedkoper dan een publiek laadpunt. De kosten worden gevormd door de laadpaal zelf, de installatiekosten en de verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? Verderop check je belangrijke aspecten om over na te denken wat betreft laadpaal laten installeren in Winterswijk Huppel. Of klik door voor meer informatie over Beste laadpassen.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Winterswijk Huppel kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je bevestigt ‘m op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting kan laden met de reguliere 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Ieder huis in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt eenvoudig je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Winterswijk Huppel. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De goedkoopste oplossing en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het pluspunt van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste moet je opletten dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Overigens is het een strakker geheel en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Belangrijk nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dit geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Winterswijk Huppel.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkelvoudige paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder delen we een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Winterswijk Huppel vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De adviesprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €700 t/m €3125. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Verder zijn er slimme systemen met speciale mogelijkheden als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Winterswijk Huppel.

Soort laadpaalLaadcapaciteitLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€510- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€550- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€655- €765
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€850- €1010
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Alternatieven: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2023
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Winterswijk Huppel schommelen tussen de € 300 en +/- €1950. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Des te groter deze afstand is, des te meer graafwerk er bij komt kijken en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Bij sommige aanbieders wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen zo’n €3,00 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vergelijk betrouwbare installateurs die werken in je omgeving.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Bijgaand bieden wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1113 kilometer (maandelijks). Met dit getal begroten we welke besparing er mogelijk is. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Winterswijk Huppel):

 • Benzine rijden 2023: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,041/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€116,87€1402,38
Elektrisch rijden€0,041€45,63€547,60
Besparing€0,064€71,23€854,78
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Winterswijk

Heb jij de beschikking over een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Winterswijk Huppel aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar precies de laadzuil geplaatst wordt. Hierbij bekijken zij relevante zaken als toegankelijkheid en geschatte drukte. Elke EV-eigenaar kan hier gebruik van maken. Extra achtergrondinfo is te vinden op www.winterswijk.nl. Hier lees je bovendien of je een subsidie kunt krijgen. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Goedkoopste laadpaal.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (december 2023)

Laadstations in Winterswijk Huppel zijn goed vertegenwoordigd. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten variëren tussen de €0,285 – €0,560 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht bekijk je de openbare laadstations in Winterswijk Huppel. Doorzoek daarnaast laadzuilen en verkooppunten in Winterswijk Meddo, De Heurne, Dinxperlo, Breedenbroek en Gendringen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden winterswijk-huppel-7105

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je bedrijf is een prettige service voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een parkeerterrein met tenminste 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatiewerk zit qua kostprijs tussen de €825 – €2400. De totale investering wordt berekend aan de hand van het type en model (softwarematige slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en laadstation en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij de stroomaanbieder van je huis zoals Eneco, Essent, Energiedirect, Engie, Budget energie en Vandebron, Pure energie, PowerPeers, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,65 per 100 kilometer. Belangrijk: een gemiddelde benzineauto kost je al snel €10,25 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De gemiddelde EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Via de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Winterswijk Huppel zet het laadstation vast tegen de muur of op een speciale paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne modellen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Winterswijk Huppel zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De totale onkosten bedragen ongeveer €950. Bedenk wel: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij merken uit Europa. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Winterswijk Huppel zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Winterswijk heeft op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of het openbare laadpunt dichtbij jouw huis kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.winterswijk.nl.

Plaats een reactie