Laadpaal Winterswijk Corle

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een privé laadpaal in Winterswijk Corle aan huis. Via een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Polestar 2 of bijvoorbeeld de Renault Zoe ZE50 R135. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is een stuk voordeliger. Op deze website vind je handige informatie over populaire soorten laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Rijden zonder kosten in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €970.
 • Jouw eigen laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Winterswijk Corle

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van jouw EV zoals bijvoorbeeld de BMW iX3 kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Winterswijk Corle kopen is een uitstekend idee. Het is gemakkelijk en snel en je kunt rekenen op een optimale actieradius. Verder is het vele malen goedkoper dan onderweg laden. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kWh prijs voor de stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn woning en auto? In onze keuzehulp kan je aan de slag met bruikbare informatie m.b.t. laadpaal laten installeren in Winterswijk Corle. Zie ook onze informatie over Elektrische auto leasen.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Winterswijk Corle kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Onderzoek de afstand tot de parkeerplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase installatie is compatibel met de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadzuil heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Winterswijk Corle. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander pluspunt is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte is het in de praktijk zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het handige van een losse kabel (net als socket) is de vrijheid in het opladen. Opladen kan altijd en overal met de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarbovenop ziet het er niet zo chaotisch uit en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een paal met een losse laadkabel wordt meestal aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Winterswijk Corle.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekkeringang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Erg handig voor huishoudens met 2 EV’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hieronder bekijk jij extra details over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Winterswijk Corle vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €850 – €3325. De aanschafkosten hangen vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Tevens zien we steeds meer slimme wallboxen en palen met extra extra’s als gebarenherkenning die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Winterswijk Corle.

Laadpaal typeLaadcapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€540- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€545- €640
3-fase laadpaal11 kW4 uur€670- €770
3-fase laadpaal22 kW2 uur€875- €1015
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede producten

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge en Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Winterswijk Corle liggen tussen de €450 – €1825. De totale kosten hangen af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter de te overbruggen afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Kosten van het laadpas abonnement
Tegenwoordig wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €4,25 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Bekijk betrouwbare adviseurs uit jouw streek.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1120 km op maandbasis. Met dit aantal kilometers begroten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. Daarbij hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Winterswijk Corle):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,140€156,80€1881,60
Elektrisch rijden€0,048€53,76€645,12
Besparing€0,092€103,04€1236,48
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Winterswijk

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Winterswijk Corle aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij aspecten zoals bereikbaarheid en veiligheid. Iedere woningbezitter kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer informatie is ook te lezen op www.winterswijk.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er eventueel subsidie beschikbaar is. Flink wat gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Onderhoud.

Kaart met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Winterswijk Corle zien we steeds meer. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten liggen tussen de €0,270 tot wel €0,585 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht zie je alle openbare laadstations in Winterswijk Corle. Vergelijk ook oplaadpunten en verkopers in Winterswijk Brinkheurne, Winterswijk Henxel, Winterswijk Miste, Winterswijk Woold en Winterswijk Kotten.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden winterswijk-corle-7119

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting je personeel en relaties. Heb je een kantoor of bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis met daarbij de installatie kost tussen de €975 & €2025. De definitieve prijs wordt bepaald door het type laadpaal (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, NLE, Engie, Essent, Budget energie en Vattenfall, Oxxio, Pure energie, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,65 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een gemiddelde benzineauto kost al gauw €9,60 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De standaard EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de stoomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het laadpunt het beste kan komen om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Winterswijk Corle bevestigt het laadstation aan de muur of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 220V (1-fase). Moderne elektrische wagens worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Winterswijk Corle kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan liggen rond de €1075. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we vooral terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De meeste gangbare elektrische auto’s in Winterswijk Corle zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Winterswijk verschaft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.winterswijk.nl.

Plaats een reactie