Laadpaal Winterswijk Brinkheurne

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een 100% eigen laadpaal in Winterswijk Brinkheurne aan huis. Via een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh & Hyundai Kona Electric 39 kWh. Niet meer wachten op een vrije plek en het is erg goedkoop. Op deze pagina lees je praktische informatie over geschikte type laadpalen, een handige keuzehulp en vind je de beste installateurs uit de buurt.

 • Met een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €900.
 • Een thuis-laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Winterswijk Brinkheurne

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig als onder andere de BMW i4 kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Winterswijk Brinkheurne kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en veilig en je rijdt elke ochtend weg met een goed geladen accu. Bovendien is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. De kosten bestaan uit: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kosten van jouw eigen stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? Verderop bieden wij een aantal kooptips voor laadpaal laten installeren in Winterswijk Brinkheurne. Zie ook onze informatie over Beste laadpaal.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Winterswijk Brinkheurne kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een montagepaal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Check de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase aansluiting draait op de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk woonadres in ons land heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt dan de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Winterswijk Brinkheurne. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De goedkoopste oplossing en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse variant. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ook noemen we nog even dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Bovendien ziet het er wat netter uit en profiteer je van een langere levensduur. Waar je op moet letten is dat de drempel wat hoger wordt als je de accu gaat opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. De oplossing met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dit geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Winterswijk Brinkheurne.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 ingang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder vind je extra details over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Winterswijk Brinkheurne vergelijken

De prijzen van laadpalen variëren enorm. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €900 en €3375. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Daarnaast kan je kiezen voor slimme laadpunten met innovatieve functies als Hub/Satellite die in aanschaf duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Winterswijk Brinkheurne.

Type laadstationLaadvermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€520- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€505- €645
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€660- €755
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€850- €945
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Ook interessant: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge & Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2022
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Winterswijk Brinkheurne lopen uiteen tussen de €410 en +/- €2200. Deze prijs komt tot stand door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe langer deze afstand, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas
Eventueel wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn zo’n €4,75 op maandbasis.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Gast Tarief instellen.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Check goede adviseurs in de regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1119 km per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt becijferen we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze begroting hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Winterswijk Brinkheurne):

 • Benzine rijden 2022: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,047/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,135€151,07€1812,78
Elektrisch rijden€0,047€52,59€631,12
Besparing€0,088€98,47€1181,66
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Winterswijk

Heb je een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Winterswijk Brinkheurne aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Ze onderzoeken invalshoeken zoals zichtbaarheid en parkeerdruk. Elke inwoner mag het gebruiken. Meer details is beschikbaar gesteld op www.winterswijk.nl. Hier kan je ook lezen of je een subsidie kunt krijgen. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Hybride auto’s.

Overzicht met openbare oplaadpunten (augustus 2022)

Laadstations in Winterswijk Brinkheurne zijn elke dag werkzaam. Iedereen met een laadpas heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven variëren tussen de €0,285 tot wel €0,565 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de afbeelding hieronder bekijk jij de openbare laadstations in Winterswijk Brinkheurne. Check tevens laadmogelijkheden en installateurs in Winterswijk Henxel, Winterswijk Miste, Winterswijk Woold, Winterswijk Kotten en Winterswijk Ratum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden winterswijk-brinkheurne-7115

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je bedrijf is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een gebouw met 10 parkeervakken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. verschillende subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een privé laadpaal aan huis inclusief installatie kost tussen de €875 & €2100. De uiteindelijke kostprijs wordt grotendeels bepaalt door af het type en model (wel of geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw leveranciers van energie zoals Eneco, Essent, Energiedirect, Budget energie, NLE en Vandebron, Pure energie, Oxxio, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,35 per 100 kilometer. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen kost al gauw €9,65 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De monteur legt een aparte stroomgroep aan in je stroomkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Via de stroomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Winterswijk Brinkheurne zet het laadstation vast tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Meestal is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 220V (1-fase). De actuele elektrische auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. We spreken ook wel over krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Winterswijk Brinkheurne kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan bedragen circa €1050. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we met name terug bij de Europese merken. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Winterswijk Brinkheurne dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Winterswijk verschaft op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Het alternatief is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of de laadzuil vlakbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.winterswijk.nl.

Plaats een reactie