Laadpaal Winterswijk Henxel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Daarbij komt ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Winterswijk Henxel aan huis. Middels jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw CUPRA el-Born & Ford Mustang Mach-E GT. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl vind je praktische informatie over meerdere type laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs uit de buurt.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Gratis rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €915.
 • Jouw eigen laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Winterswijk Henxel

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals de BMW iX3 gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Winterswijk Henxel kopen is iets wat we steeds meer zien. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan de zekerheid van een perfect opgeladen accu. Ook is het vele malen goedkoper dan onderweg laden. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kosten van jouw eigen stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In onze keuzehulp bespreken we een aantal kooptips voor laadpaal laten installeren in Winterswijk Henxel. Zie ook onze informatie over Goedkoopste laadpaal.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Winterswijk Henxel kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een speciale paal. Verder zijn er geen verschillen. Achterhaal de afstand tussen de auto en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadpaal werkt met de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadpaal kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Winterswijk Henxel. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een oplaadpaal aan huis?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse stekker. Het gemak van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij noemen we nog even dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het grote voordeel van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Hiervoor gebruik je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Bovendien oogt het een stuk georganiseerder en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het minpunt is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Winterswijk Henxel.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Men kan kiezen voor een enkele of een dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit biedt uitkomst wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
Laadstations hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Bijgaand tref je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Winterswijk Henxel vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €825 tot +/- €3325. Het prijskaartje hangt met name af van het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook zijn er slimme wallboxen en palen met innovatieve opties als Hub/Satellite die een hogere verkoopprijs hebben. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Winterswijk Henxel.

Type stationLaadcapaciteitLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€520- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€500- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€670- €765
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€870- €950
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Andere merken: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Winterswijk Henxel schommelen tussen de € 430 en ongeveer €2200. Dit wordt berekend aan de hand van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementskosten laadpas
Soms wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is geen vereiste, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen ongeveer €5,75 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind populaire vakmannen die werken in je omgeving.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1118 kilometer op maandbasis. Op basis daarvan verwachten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Winterswijk Henxel):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€145,34€1744,08
Elektrisch€0,046€51,43€617,14
Besparing€0,084€93,91€1126,94
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Winterswijk

Rijd je elektrisch, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Winterswijk Henxel aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil gemonteerd wordt. Ze onderzoeken aspecten zoals toegankelijkheid en doorstroming. Elke EV-rijder kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer details is te vinden op www.winterswijk.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Alle elektrische auto’s.

Overzicht met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Winterswijk Henxel zijn aanwezig. Iedere EV-bezitter kan daar gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten schommelen tussen de €0,235 tot wel €0,615 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht treft je de openbare laadstations in Winterswijk Henxel. Check tevens laadmogelijkheden en verkopers in Winterswijk Miste, Winterswijk Woold, Winterswijk Kotten, Winterswijk Ratum en Winterswijk Huppel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden winterswijk-henxel-7113

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij uw bedrijf is relevant voor personeel of bezoekers. Heb je een kantoor of bedrijf met 10 parkeerplekken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Ook kan je extra geld verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen met daarbij de installatie varieert kostentechnisch tussen de €950 – €2550. De totaalprijs is afhankelijk van welk merk je kiest (met of juist zonder slimme functies), het minimale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan de stroomaanbieder van je huis zoals Eneco, Budget energie, Engie, Energiedirect, NLE en Oxxio, Vandebron, PowerPeers, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,245 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,10 p/100 km. Belangrijk: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €9,60 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Gelderland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten wat de meest efficiënte route is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Winterswijk Henxel monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of hij komt op een aparte paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Belangrijk is of de meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige modellen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Winterswijk Henxel kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €1050. Bedenk wel: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij verschillende merken binnen de EU. De meeste populaire elektrische auto’s in Winterswijk Henxel beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Winterswijk verschaft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het laadpunt in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.winterswijk.nl.

Plaats een reactie