Laadpaal Beltrum

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Hierdoor zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Beltrum aan huis. Dankzij een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw BMW i4 of jouw Renault Twingo Electric. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze website lees je uitgebreide informatie over betrouwbare type laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Dankzij een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €930.
 • Een privé laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Beltrum

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Jouw elektrische auto opladen als o.a. een Tesla Model 3 Standard Range Plus kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Beltrum kopen is een goede investering. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan elk moment van de dag een optimale actieradius. Evenzeer is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek toegankelijk laadstation. De kosten worden gevormd door de eenmalige aanschafprijs, installatie en de verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Alles wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal past bij mijn woning (meterkast) en auto? Verderop check je bruikbare informatie ten aanzien van laadpaal laten installeren in Beltrum. Of klik door voor meer informatie over Elektrische auto verzekering.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Beltrum installeren kan op 2 manieren. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je installeert het op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Analyseer de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie werkt met de standaardaansluiting van 230V. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadstation heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Beltrum. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel of een losse variant. De meerwaarde van de vaste variant is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Als laatste noemen we nog even dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je pakt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbovenop oogt het netter en gaat jouw kabel langer mee. Het grote nadeel is dat er een extra stap is als je jouw EV wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een paal met een losse laadkabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: probeer ook eens de snelladers in Beltrum.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil heeft te maken met hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekkeringang is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme functies
Laadpalen hebben tegenwoordig meer en meer slimme laadfuncties. Hierbij check je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Beltrum vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €600 tot +/- €3125. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. In aanvulling hierop heb je de keuze uit slimme laadpunten met speciale snufjes als Dynamic Load Balancing die een grotere investering vereisen. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Beltrum.

Laadpaal typeLaadcapaciteitLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€510- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€550- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€680- €770
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€835- €1030
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede systemen

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba en Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Beltrum schommelen tussen de € 390 en €2200. Dit is afhankelijk van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is geen vereiste, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn zo’n €3,25 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check aangesloten adviseurs in de regio.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1129 kilometer (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde calculeren we wat je kunt besparen. In onze calculatie kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Beltrum):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,130€146,77€1761,24
Elektrisch€0,046€51,93€623,21
Besparing€0,084€94,84€1138,03
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Berkelland

Heb je een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Beltrum aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente zal concluderen of en waar precies de laadzuil geplaatst wordt. Ze onderzoeken variabelen als bereikbaarheid en parkeerdruk. Elke inwoner kan het gebruiken. Meer details is beschikbaar gesteld op www.gemeenteberkelland.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je een subsidie kunt krijgen. Veel Nederlandse gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Duurzame mobiliteit.

Openbare oplaadpunten in de regio (juli 2024)

Laadstations in Beltrum kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen met een EV kan hier parkeren en laden. Het is relatief wel duur. De onkosten schommelen tussen de €0,235 en €0,550 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema check je de openbare laadstations in Beltrum. Vind ook oplaadpunten en verkooppunten in Eibergen, Groenlo, Lievelde, Zieuwent en Harreveld.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden beltrum-7156

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij uw bedrijf biedt veel uitkomst voor klanten, bezoekers en personeel. Betreft het een locatie met 10 parkeerplekken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning inclusief plaatsing zit zo tussen de €850 – €2525. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door het type en model (wel/geen slimme functies), het minimale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw huidige energieleverancier zoals Essent, NLE, Eneco, Engie, Energiedirect en Vattenfall, PowerPeers, Pure energie, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,15 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine kost je al snel €10,35 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De standaard EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De leverancier zal enkele aanpassingen moeten doen in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Via dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de monteur bespreek je wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Beltrum monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of bevestigt ‘m op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Onderaan de streep is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Nieuwere auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Beltrum kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €1125. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 zien we met name terug bij de Europese merken. De gangbare elektrische auto’s in Beltrum beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere regio heeft een eigen beleid. De gemeente Berkelland biedt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of de paal dichtbij jouw woning kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.gemeenteberkelland.nl.

Plaats een reactie