Laadpaal Noordenveld

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Noordenveld aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw BMW iX3 + Lucid Air Pure. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is erg goedkoop. Op deze website lees je waardevolle informatie over diverse soorten laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Altijd een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al voor €990.
 • Jouw eigen laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Noordenveld

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. een Volkswagen ID.3 Pro S kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Noordenveld kopen is een goede investering. Het is gemakkelijk en snel en je kunt rekenen op een 100% actieradius. Daarnaast is het vele malen goedkoper dan een publiek laadpunt. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de stroom / verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mij EV en woning? Verderop bespreken we bruikbare informatie wat betreft laadpaal laten installeren in Noordenveld. Op deze website lees je ook meer over Elektrisch of benzine.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Noordenveld installeren kan op 2 manieren. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een vrijstaande paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase aansluiting draait op de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Noordenveld. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een kabel die afneembaar is. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het een rommelig geheel wordt. Tenslotte moet je er rekening mee houden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je gebruikt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Overigens heb je geen rommelige hangende kabels en blijft de kabel langer goed. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een laadzuil met losse kabel wordt meestal aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Noordenveld.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit biedt uitkomst als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. Hierbij vind je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Noordenveld vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €650 – €3150. Het prijskaartje hangt met name af van de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen het station heeft, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Ook onderscheiden we slimme laadpunten met leuke opties als Hub/Satellite die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Noordenveld.

Soort laadpaalVermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€505- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€535- €635
3-fase laadpaal11 kW4 uur€700- €780
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€825- €940
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Noordenveld variëren van €350 & €2000. Dit wordt berekend aan de hand van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe langer deze afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Eventueel wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn circa €3,00 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk populaire deskundigen uit jouw omgeving.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte tonen we een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1058 km (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt calculeren we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons geval gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Noordenveld):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,145€153,41€1840,92
Elektrisch rijden€0,040€42,32€507,84
Besparing€0,1050€111,09€1333,08
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Noordenveld

Lease of koop jij een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Noordenveld aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil geactiveerd wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als zichtbaarheid en drukte. Iedere woningbezitter mag het gebruiken. Extra achtergrondinfo kan je lezen op www.noordenveld.nl. Hier kan je ook lezen of er een subsidie mogelijk is. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Onderhoud.

Openbare oplaadpunten vergelijken (juni 2024)

Laadstations in Noordenveld zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een abonnement kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten bedragen tussen de €0,245 tot wel €0,555 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht bekijk jij de openbare laadstations in Noordenveld. Bekijk ook laadzuilen en leveranciers in Dantumadiel, Opsterland, Smallingerland, Schiermonnikoog en Ameland.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden noordenveld-9335

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Heb je een bedrijfspand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een eigen laadpaal aan huis met daarbij de installatie kost tussen de €1075 en €2275. Het tarief wordt bepaald door het soort laadsysteem (additionele slimme functies), het maximale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je eigen energieleverancier zoals Eneco, Essent, Energiedirect, Engie, Budget energie en Vandebron, Pure energie, PowerPeers, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,20 per 100 kilometer. Goed om te weten: een benzineauto kost al gauw €10,05 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Drenthe.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Via de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen wordt besloten wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Noordenveld plaatst het als wallbox aan de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is elke stroomkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele EV’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Noordenveld zal al dit werk voor je oplossen. De totale onkosten liggen rond de €1025. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese leveranciers. Een groot deel van de bekende elektrische auto’s in Noordenveld kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Noordenveld biedt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of deze laadpaal in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Een verzoek indienen kan op www.noordenveld.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie