Laadpaal Veenhuizen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een 100% eigen laadpaal in Veenhuizen aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Audi Q4 Sportback e-tron of bijvoorbeeld de Kia e-Soul 64 kWh. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is erg goedkoop. Middels onze vergelijker lees je waardevolle informatie over betrouwbare laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Dankzij een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €980.
 • Een individueel laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Veenhuizen

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een Aiways U5 gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Veenhuizen kopen is iets wat we steeds meer zien. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hoeft niet onzeker te zijn over een 100% actieradius. Daarnaast is het een stuk voordeliger dan bij een publiek laadpunt. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de kWh prijs voor de stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Je moet wel de beschikking hebben over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? Op deze pagina check je aantal belangrijke aandachtspunten met betrekking tot laadpaal laten installeren in Veenhuizen. Zie ook onze informatie over Laadpaal plaatsen.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Veenhuizen kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een speciale paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Achterhaal hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase aansluiting is compatibel met een standaard 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen is 11 kW. De 3-fase installatie kan dus veel sneller een auto opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt dan de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Veenhuizen. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop laden en altijd een vrije plek!

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. Het grootste gemak van de vaste variant is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er water in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Bovendien noemen we nog even dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is de vrijheid in het opladen. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Eveneens ziet het er niet zo chaotisch uit en gaat jouw kabel langer mee. Waar je op moet letten is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dit geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Veenhuizen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Dit is praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check jij meer info over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Veenhuizen vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen variëren enorm. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €500 – €3075. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Bovendien zien we steeds meer slimme systemen met speciale features als Hub/Satellite die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Veenhuizen.

Type stationCapaciteitOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€500- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€525- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€685- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€830- €955
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric en Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Veenhuizen lopen uiteen tussen de €410 – €2150. Dit hangt af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Des te groter deze afstand is, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Heb ik een laadpas nodig?
Hedendaags wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €3,00 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind erkende specialisten uit jouw omgeving.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder vind je een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1115 km per maand. Met dit getal calculeren we wat je kunt besparen. Hierbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Veenhuizen):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,150€167,25€2007,00
Elektrisch€0,050€55,75€669,00
Besparing€0,100€111,50€1338,00
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Noordenveld

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Veenhuizen aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente wijst uit of en in welke omgeving de laadzuil komt te staan. Ze checken daarvoor invalshoeken zoals zichtbaarheid en drukte. Iedere woningbezitter mag gebruik maken van het oplaadpunt. Extra achtergrondinfo is te vinden op www.noordenveld.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Het merendeel van de gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Elektrische auto prive rijden.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (juli 2024)

Laadstations in Veenhuizen kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen met een abonnement kan terecht bij deze punten. Het is relatief wel duur. De kosten schommelen tussen de €0,300 en €0,620 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het volgende schema vind jij de openbare laadstations in Veenhuizen. Doorzoek daarnaast laadplekken en aanbieders in Westervelde, Huis ter Heide, Peest, Zuidvelde en Langelo.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden veenhuizen-9341

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is heel praktisch voor bijv. personeel of bezoekers. Gaat het om een bedrijfspand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatiewerk kost +/- tussen de €1050 – €2500. De definitieve prijs hangt af van welk merk je kiest (additionele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je eigen energieleverancier zoals Budget energie, Engie, Essent, NLE, Eneco en Pure energie, Vandebron, Vattenfall, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,245 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,75 per 100 kilometer. Vergeet niet: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €9,75 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert legt een aparte stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Veenhuizen monteert het als wallbox of op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De vroegere modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Innovatieve elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Veenhuizen zal al dit werk voor je oplossen. De tarieven hiervan zijn circa €875. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door merken uit Europa. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Veenhuizen kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Noordenveld verschaft momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het oplaadpunt nabij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Een verzoek indienen kan op www.noordenveld.nl.

Plaats een reactie