Laadpaal Maasgouw

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat betekent ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Je kunt dan beter kiezen voor een privé laadpaal in Maasgouw aan huis. Middels een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge of bijvoorbeeld de Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is erg goedkoop. Op deze pagina bekijk je handige informatie over populaire laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Voordelige autorijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €970.
 • Een thuis-laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Maasgouw

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. een Tesla Model 3 Long Range Dual Motor gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Maasgouw kopen is een zeer interessante optie. Je kunt eenvoudig laden en je rijdt elke ochtend weg met een perfect opgeladen accu. Tevens is het veel betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de installatie, hardware, kabels en de stroomprijzen (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? Hierbij delen we een aantal kooptips wat betreft laadpaal laten installeren in Maasgouw. Op EVplan.nl lees je ook meer over Hybride auto’s.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Maasgouw kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk vooraf na over de afstand van jouw EV en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1-fase laadstation is compatibel met de standaardaansluiting van 230V. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale vermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Maasgouw. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. De meerwaarde van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Een ander nadeel is dat het een rommelig geheel wordt. Tenslotte is het in de praktijk zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als socket) is dat elke soort EV kan opladen. Opladen kan altijd en overal met de kabel die af-fabriek is geleverd. Overigens heb je geen rommelige hangende kabels en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een punt van kritiek is dat er een extra stap is als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een paal met een losse laadkabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Maasgouw.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkele of een dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Nuttig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
De nieuwste laadsystemen herbergen milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Maasgouw vergelijken

De prijzen van laadpalen variëren enorm. De prijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €600 – €3075. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Verder zien we steeds meer slimme wallboxen en palen met innovatieve features als voice of gezichtsherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Maasgouw.

Laadpaal typeLaadvermogenTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€520- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€530- €630
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€650- €760
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€875- €1055
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede systemen

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Overweeg ook: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger & Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Maasgouw schommelen tussen de € 340 en €1925. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Soms wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €6,50 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Check populaire vakmannen die werken in je omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1094 km op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde begroten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. Daarbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Maasgouw):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,120€131,28€1575,36
Elektrisch rijden€0,046€50,32€603,89
Besparing€0,0740€80,96€971,47
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Maasgouw

Rijd je een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Maasgouw aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente bepaalt of en in welke straat de laadzuil komt te staan. Ze onderzoeken variabelen als bereikbaarheid en technische haalbaarheid. Iedereen kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Uitgebreide informatie kan je lezen op www.gemeentemaasgouw.nl. Daar lees je ook of je in aanmerking komt voor een subsidie. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Goedkoopste laadpas.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Maasgouw zijn 24/7 actief. Iedere EV-bezitter heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten variëren tussen de €0,260 en €0,580 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In onze maps kaart check je de openbare laadstations in Maasgouw. Check tevens oplaadplekken en installatiebedrijven in Weert, Peel en Maas, Beesel, Venlo en Horst aan de Maas.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden maasgouw-6019

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Zoek je naar opties voor een parkeerterrein met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op basis van de huidige wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij meerdere subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie zit zo tussen de €750 – €2500. Het tarief hangt vooral af van welk merk je kiest (additionele slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals Essent, Engie, Energiedirect, Budget energie, Eneco en Vandebron, Pure energie, Vattenfall, Oxxio. Dit is nu ongeveer €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,30 per 100 kilometer. Belangrijk: een benzineauto kost ongeveer €9,50 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist legt een aparte stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanuit de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Maasgouw zet het als wallbox tegen de muur of installeert het op een paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke woning geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Innovatieve auto’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Maasgouw kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor bedragen zo’n €1025. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. De favoriete elektrische auto’s in Maasgouw hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Maasgouw biedt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of het oplaadpunt dichtbij jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.gemeentemaasgouw.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie