Laadpaal Wessem

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Door deze trend zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een privé laadpaal in Wessem aan huis. Met behulp van een laadstation van jezelf geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Audi Q4 e-tron of bijvoorbeeld de Audi e-tron S 55 quattro. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Hier lees je extra informatie over geschikte soorten laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom je in contact met leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Rijden zonder kosten door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €970.
 • Jouw eigen laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wessem

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van een elektrisch voertuig als o.a. een CUPRA el-Born kan op diverse manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Wessem kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan elk moment van de dag een perfect opgeladen accu. Overigens is het vele malen goedkoper dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten worden gevormd door de aanschaf en installatie van de paal en de stroom / verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mij EV en woning? Hierbij bieden wij bruikbare informatie rondom laadpaal laten installeren in Wessem. Op deze website lees je ook meer over Beste elektrische auto.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Wessem kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je bevestigt ‘m op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation maakt gebruik van de reguliere 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase variant is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt dan jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Wessem. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse stekker. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een bijkomend voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Daarbij is het zo dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (ofwel een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je pakt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Verder ziet het er wat netter uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een negatief aspect is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om alles vervolgens aan te sluiten. Een paal met een losse laadkabel is doorgaans toch praktischer. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Wessem.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkelvoudige paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit is praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk tref je extra uitleg over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Wessem vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €525 tot en met €3325. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Daarnaast onderscheiden we slimme systemen met opties als Hub/Satellite die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Wessem.

Laadstation typeLaadvermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€505- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€545- €640
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€700- €800
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€860- €930
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Alternatieven: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba & Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2023
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Wessem komen uit tussen de €380 en +/- €2025. Dit hangt af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe hoger het aantal meters, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementskosten laadpas
Doorgaans wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is geen vereiste, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €5,00 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal erkende installateurs uit jouw omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1170 km (maandelijks). Op basis daarvan ramen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons geval hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wessem):

 • Benzine rijden 2023: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,049/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,145€169,65€2035,80
Elektrisch rijden€0,049€57,33€687,96
Besparing€0,096€112,32€1347,84
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Maasgouw

Heb je een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Wessem aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Op het moment dat jij hieraan voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil werkzaam zal worden. Ze checken daarvoor zaken als zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Elke bewoner kan hier gebruik van maken. Meer informatie kun je terugvinden op www.gemeentemaasgouw.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Steeds meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Milieu.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (december 2023)

Laadstations in Wessem kan je op meer en meer plekken vinden. Elke weggebruiker kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten variëren tussen de €0,270 – €0,600 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart check je de openbare laadstations in Wessem. Check tevens oplaadpunten en verkooppunten in Thorn, Neeritter, Ittervoort, Hunsel en Haler.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wessem-6019

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een prettige service voor werknemers en klanten. Heb je een kantoor of bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal aan huis kopen en laten installeren kost +/- tussen de €900 & €2325. Het tarief wordt grotendeels bepaalt door af het type en model (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals NLE, Engie, Eneco, Essent, Budget energie en Vandebron, Pure energie, PowerPeers, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,245 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,25 per 100 kilometer. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost ongeveer €10,00 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De leverancier treft de nodige voorbereidingen in het centrale stroompunt in je huis. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Wessem monteert het als wallbox of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke woning geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste elektrische auto’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Wessem kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan bedragen circa €950. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese merken. Veel favoriete elektrische auto’s in Wessem dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Maasgouw verschaft momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.gemeentemaasgouw.nl.

Plaats een reactie