Laadpaal Hunsel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het alternatief is een eigen laadpaal in Hunsel aan huis. Middels jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh of bijvoorbeeld de Audi e-tron Sportback 50 quattro. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over diverse laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Gratis rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €950.
 • Een thuis-laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hunsel

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.4 1st kan op diverse manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Hunsel kopen is steeds meer in trek. Je kunt eenvoudig laden en je bent altijd verzekerd van een 100% actieradius. Evenzeer is het veel betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de kosten van jouw eigen stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mij EV en woning? Verderop vind je bruikbare informatie wat betreft laadpaal laten installeren in Hunsel. Op deze website lees je ook meer over Hybride auto’s.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Hunsel kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een stevige paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Achterhaal de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadpaal is compatibel met de standaardaansluiting van 230V. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Hunsel. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Voordelig opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste moet je opletten dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (ofwel een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Opladen kan altijd en overal met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Evenzeer oogt het netter en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Waar je op moet letten is dat je een stap extra moet uitvoeren als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Hunsel.

Enkel of dubbel laadstation
Jij kunt gaan voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Nuttig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf vind jij extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Hunsel vergelijken

De kosten van laadpalen liggen nogal uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €550 tot €3125. De aanschafkosten hangen vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Bovendien onderscheiden we slimme opladers met innovatieve extra’s als Peak Shaving die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Hunsel.

Type laadpaalVermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€505- €600
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€535- €610
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€685- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€860- €1065
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Andere merken: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba of Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hunsel komen uit tussen de €310 en ongeveer €1825. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er gegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen circa €5,25 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk goede vakmannen uit jouw omgeving.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie verdien je vrij vlot terug. Onderstaand kan je een rekenvoorbeeld zien. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1166 kilometer per maand. Met dit aantal kilometers checken we welke besparing er mogelijk is. In ons voorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hunsel):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,125€145,75€1749,00
Elektrisch€0,045€52,47€629,64
Besparing€0,080€93,28€1119,36
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Leudal

Rijd je een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Hunsel aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Ze analyseren hiervoor relevante zaken als bereikbaarheid en drukte. Elke bewoner mag het gebruiken. Extra achtergrondinfo kan je lezen op www.leudal.nl. Daar lees je ook of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto verzekering.

Openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Hunsel vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een laadpas mag daar in principe gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen schommelen tussen de €0,285 tot €0,610 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In onze maps kaart vind je de openbare laadstations in Hunsel. Vind ook laadstations en installateurs in Haler, Ell, Kessel, Maasbree en Baarlo.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hunsel-6013

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf biedt veel uitkomst voor je personeel en relaties. Heb je een bedrijfspand met 10 parkeervakken of meer? Op basis van de huidige wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €875 – €2450. De kosten van het hele pakket hangt af van het type en model (additionele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals Budget energie, Energiedirect, Eneco, NLE, Essent en PowerPeers, Oxxio, Vattenfall, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,50 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een benzineauto kost om en nabij de €9,55 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De huidige EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert treft de nodige voorbereidingen in de meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf de stoomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Hunsel plaatst het als wallbox aan de muur of installeert het op een paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is elke stroomkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De nieuwste auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Hunsel kan jou hierin ontzorgen. De prijzen van deze service bedragen zo’n €1050. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij verschillende merken binnen de EU. Veel van de bekende elektrische auto’s in Hunsel zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Leudal biedt op het ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of het oplaadpunt vlakbij jouw woning kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.leudal.nl.

Plaats een reactie