Laadpaal Kessel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Daarbij komt ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een 100% eigen laadpaal in Kessel aan huis. Met behulp van een privé laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Volkswagen ID.4 1st + Lucid Air Pure. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze pagina bekijk je extra informatie over populaire type laadstations, een handige keuzehulp en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Altijd een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €910.
 • Een individueel laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kessel

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals een Aiways U5 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Kessel kopen biedt veel voordelen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je bent altijd verzekerd van een goed geladen accu. Eveneens is het veel betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de stroom / verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een aantal kooptips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Kessel. Op deze website lees je ook meer over Private lease elektrische auto.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Kessel kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een losse paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk vooraf na over de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1 fase systeem werkt met de reguliere 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadzuil kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt gemakkelijk de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Kessel. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Spotgoedkoop opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een verplaatsbare kabel. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het een rommelig geheel wordt. Tenslotte is het in de praktijk zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het handige van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbij ziet het er wat netter uit en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je jouw auto gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Kessel.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Ideaal als je 2 elektrische auto’s hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref je extra uitleg over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Kessel vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De investering van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €850 t/m €3025. De prijs wordt bepaald door het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Tevens heb je de keuze uit slimme stations met leuke features als gebarenherkenning die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Kessel.

Soort laadpaalVermogenTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€525- €605
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€510- €630
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€670- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€825- €975
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top merken

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric of Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2023
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Kessel lopen uiteen tussen de €420 & €2075. Dit wordt berekend aan de hand van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen ongeveer €4,25 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Achterhaal goede verkooppunten die werken in je omgeving.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Onderstaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1163 kilometer op maandbasis. Met dit aantal kilometers verwachten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze berekening nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kessel):

 • Benzine rijden 2023: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,042/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,110€127,93€1535,16
Elektrisch€0,042€48,85€586,15
Besparing€0,068€79,08€949,01
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Peel en Maas

Rijd je een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Kessel aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente geeft aan of en waar precies de laadzuil gemonteerd wordt. Hierbij bekijken zij variabelen als vindbaarheid en of het technisch kan. Elke bewoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Uitgebreide informatie kan je lezen op www.peelenmaas.nl. Hier kan je ook lezen of er een subsidie mogelijk is. Meer en meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Bijtelling.

Openbare oplaadpunten bekijken (november 2023)

Laadstations in Kessel zijn elke dag werkzaam. Iedere EV-bezitter kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten lopen uiteen tussen de €0,235 tot €0,575 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de afbeelding hieronder vind jij de openbare laadstations in Kessel. Check tevens laadplekken en aanbieders in Maasbree, Baarlo, Helden, Egchel en Beringe.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kessel-5995

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand is heel praktisch voor bijv. bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een kantoor of bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder meerdere subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen met daarbij de installatie varieert kostentechnisch tussen de €850 & €2500. De totaalprijs hangt af van het soort systeem (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, NLE, Budget energie, Essent, Eneco en Vattenfall, Pure energie, Vandebron, Oxxio. Dit is nu ongeveer €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,20 p/100 km. Om een indicatie te geven: een benzineauto kost je al snel €9,65 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De installateur legt een aparte stroomgroep aan in de meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Van de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Kessel monteert ‘m in overleg tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Meestal is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Let er wel op dat je groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse elektrische wagens kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit kennen we ook als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Kessel zal al dit werk voor je oplossen. De totale onkosten zijn zo’n €950. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 is vooral te zien bij verschillende merken binnen de EU. Veel beschikbare elektrische auto’s in Kessel zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Peel en Maas heeft op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of de laadzuil dichtbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.peelenmaas.nl.

Plaats een reactie