Laadpaal Venlo

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. De oplossing is een 100% eigen laadpaal in Venlo aan huis. D.m.v. een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Aiways U5 of bijvoorbeeld de Lucid Air Pure. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Hier bekijk je waardevolle informatie over geschikte laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd 100% actieradius.
 • Voordelige autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al voor €945.
 • Een laadstation op eigen grond heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Venlo

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van de accu van een EV zoals de Volkswagen ID.3 Pure gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Venlo kopen is een zeer interessante optie. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een optimale actieradius. Ook is het veel betaalbaarder dan laden bij openbare stations. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welk laadstation is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? Hieronder vind je belangrijke aspecten om over na te denken ten aanzien van laadpaal laten installeren in Venlo. Bekijk ook meer info over Elektrische auto leasen.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Venlo kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Achterhaal de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadzuil werkt met de standaardaansluiting van 230V. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom (400V). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt eenvoudig je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Venlo. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Voordelig opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: vast of los
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. De meerwaarde van de vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien noemen we nog even dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het handige van een losse kabel (als mede een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Hiervoor gebruik je de reguliere meegeleverde kabel. Ook is het een strakker geheel en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een punt van kritiek is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw auto gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Venlo.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Erg handig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij tref jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Venlo vergelijken

De prijzen van laadpalen variëren enorm. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €775 tot +/- €3025. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. In aanvulling hierop kan je kiezen voor slimme wallboxen en palen met extra mogelijkheden als voice of gezichtsherkenning die in aanschaf duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Venlo.

Soort laadpaalCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€510- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€545- €615
3-fase laadpaal11 kW4 uur€685- €785
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€860- €1075
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Alternatieve marken: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric of Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Venlo schommelen tussen de € 410 en ongeveer €1950. Dit is afhankelijk van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe hoger het aantal meters, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Optioneel wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn zo’n €5,75 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Achterhaal ervaren specialisten uit jouw gemeente.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Op deze pagina vind je een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1090 kilometer op maandbasis. Hiermee becijferen we wat de verwachte kostenbesparing is. Hierbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Venlo):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,100€109,00€1308,00
Elektrisch rijden€0,042€45,78€549,36
Besparing€0,0580€63,22€758,64
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Venlo

Heb jij de beschikking over een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Venlo aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente zal concluderen of en in welke omgeving de laadzuil aangesloten wordt. Hierbij bekijken zij facetten als toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke bewoner mag het gebruiken. Meer informatie is te vinden op www.venlo.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Flink wat gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Accu.

Openbare oplaadpunten in de regio (juni 2024)

Laadstations in Venlo zijn aanwezig. Iedere EV-bezitter heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten wisselen tussen de €0,245 tot €0,620 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de afbeelding hieronder treft jij de openbare laadstations in Venlo. Op deze site vind je ook laadzuilen en verkopers in Horst aan de Maas, Bergen Limburg, Maasdriel, Sint Anthonis en Boxmeer.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden venlo-5915

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen biedt veel uitkomst voor werknemers en klanten. Zoek je naar opties voor een pand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder meerdere subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kunnen bedrijven verdienen door derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal voor thuis met daarbij de installatie zit qua kostprijs tussen de €1050 & €2275. Het tarief wordt grotendeels bepaalt door af het soort systeem (softwarematige slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Engie, NLE, Energiedirect, Eneco, Budget energie en Vattenfall, PowerPeers, Oxxio, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,05 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een benzine aangedreven auto kost ongeveer €10,40 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Limburg.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De installateur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanuit de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Venlo zet het als wallbox tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Meestal is ieder huis geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen werden geladen op 220V (1-fase). Nieuwere elektrische wagens vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Venlo zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €825. Bedenk wel: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt gebruikt door merken uit de Europese Unie. De meeste gangbare elektrische auto’s in Venlo beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Venlo verschaft op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of de laadzuil dichtbij jouw woning kan komen te staan. Bekijk ook www.venlo.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie