Laadpaal Tegelen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat heeft als gevolg dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Je kunt dan beter kiezen voor een slimme laadpaal in Tegelen aan huis. Door middel van een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Skoda Enyaq iV 80 & Fiat 500e Berlina 42 kWh. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl lees je bruikbare informatie over meerdere type laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Nog voordeliger rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €940.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Tegelen

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Jouw elektrische auto opladen als o.a. een Polestar 2 kan op diverse manieren. Een extra goedkope laadpaal Tegelen kopen is iets wat we steeds meer zien. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan elk moment van de dag een goed geladen accu. Evenzeer is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de installatie, hardware, kabels en de verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Alles wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hierbij bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten m.b.t. laadpaal laten installeren in Tegelen. Zie ook onze informatie over Elektrische auto zakelijk rijden.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Tegelen kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een speciale paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Onderzoek de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadpaal functioneert met de doorsnee 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Tegelen. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Voordelig opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Als laatste is het zo dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (of socket) is de vrijheid in het opladen. Je pakt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Verder ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het minpunt is dat het altijd even iets langer duurt als je de accu gaat opladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Tegelen.

Enkele of dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Nuttig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme functies
De nieuwste laadsystemen herbergen doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hierbij tref je meer informatie over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Tegelen vergelijken

De prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €950 tot en met €3000. De aanschafkosten hangen vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Verder zijn er slimme stations met toffe snufjes als gezichtsherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Tegelen.

Laadpaal typeCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€550- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€520- €610
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€655- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€860- €975
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Goede systemen

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge of Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Tegelen komen uit tussen de €330 en +/- €1975. Dit is afhankelijk van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Vaak wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn circa €7,50 per maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vergelijk de beste installatiebedrijven in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Onderstaand hebben wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1138 km op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde begroten we welke besparing er mogelijk is. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Tegelen):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,150€170,70€2048,40
Elektrisch€0,050€56,90€682,80
Besparing€0,100€113,80€1365,60
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Venlo

Heb je een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Tegelen aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Ze overwegen daarbij zaken als bereikbaarheid en technische haalbaarheid. Elke bewoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Alle details is beschikbaar op www.venlo.nl. Hier kan je ook lezen of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Voordeligste elektrische auto.

Openbare oplaadpunten zoeken (juli 2024)

Laadstations in Tegelen zijn aanwezig. Iedereen met een EV kan hier parkeren en laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen variëren tussen de €0,240 tot €0,560 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In onze maps kaart zie je alle openbare laadstations in Tegelen. Op deze site vind je ook laadstations en installateurs in Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Swolgen, Tienray en Meerlo.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden tegelen-5931

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je werk is een prettige service voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Zoek je naar opties voor een bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van verschillende subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis incl. de benodigde installatie varieert kostentechnisch tussen de €925 – €2100. De kosten van het hele pakket wordt berekend aan de hand van welk merk je kiest (met of juist zonder slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, NLE, Engie, Energiedirect, Essent en Vattenfall, Pure energie, PowerPeers, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,245 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,35 p/100 km. Goed om te weten: een auto met benzinemotor kost je al snel €10,05 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een normale EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De installateur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het laadpunt het beste kan komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Tegelen monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of hij komt op een aparte paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is elke woning aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere modellen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Tegelen kan het allemaal juist aansluiten. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €1000. Goed om te weten: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij de Europese leveranciers. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Tegelen zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Venlo heeft momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of deze laadpaal dichtbij jouw woning kan komen. Voor meer info en aanvragen zie www.venlo.nl.

Plaats een reactie