Laadpaal Beesel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dit resulteert in het feit dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Beesel aan huis. Middels een particulier laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor of Fiat 500e Berlina 42 kWh. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en de kWh prijs is voordeliger. Hier zoek je waardevolle informatie over velerlei soorten laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €990.
 • Een laadstation op eigen grond heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Beesel

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. de Mercedes EQA kan op verschillende manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Beesel kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Je kunt eenvoudig laden en je rijdt elke ochtend weg met een optimale actieradius. Ook is het stukken betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de laadpaal zelf, de installatiekosten en uiteraard de verbruikte stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Verderop bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten m.b.t. laadpaal laten installeren in Beesel. Zie ook aanvullende informatie over Private lease elektrische auto.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Beesel kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
De 1-fase variant functioneert met de standaardaansluiting van 230V. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale vermogen is 11 kW. De 3-fase variant kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt eenvoudig dit laten aanleggen door een elektricien in Beesel. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grote voordeel van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het een rommelig geheel wordt. Ook is het in de praktijk zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Daarvoor neem je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en profiteer je van een langere levensduur. Een negatief aspect is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dit geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Beesel.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er bestaan 2 types: een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Nuttig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
Laadpalen hebben tegenwoordig intuïtieve slimme laadfuncties. Bijgaand lees jij extra uitleg over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Beesel vergelijken

De kosten van laadpalen zijn heel divers. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €850 t/m €3150. De prijs wordt bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Verder zien we steeds meer slimme laadpunten met speciale opties als gezichtsherkenning die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Beesel.

Type laadstationCapaciteitTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€535- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€515- €635
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€665- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€840- €1015
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Andere leveranciers: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger en Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Beesel schommelen tussen de € 340 en +/- €1875. Dit hangt vooral af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementskosten laadpas
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €4,50 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check ervaren verkooppunten in de regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Onderstaand kan je een rekenvoorbeeld zien. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1091 km per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt becijferen we wat je kunt besparen. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Beesel):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
TypeTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,105€114,56€1374,66
Elektrisch rijden€0,043€46,91€562,96
Besparing€0,0620€67,64€811,70
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Beesel

Heb je een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Beesel aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente wijst uit of en in welke omgeving de laadzuil werkzaam zal worden. Ze overwegen daarbij relevante zaken als vindbaarheid en doorstroming. Elke inwoner mag hier parkeren en laden. Alle details is beschikbaar gesteld op www.beesel.nl. Hier kan je ook lezen of de gemeente subsidies verstrekt. Veel Nederlandse gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Energieleverancier.

Openbare oplaadpunten zoeken (juni 2024)

Laadstations in Beesel zijn veel beschikbaar. Iedere EV-bezitter kan hier parkeren en laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten schommelen tussen de €0,240 – €0,615 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het volgende schema doorzoek je de openbare laadstations in Beesel. Doorzoek daarnaast laadplekken en installatiebedrijven in Venlo, Horst aan de Maas, Bergen Limburg, Maasdriel en Sint Anthonis.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden beesel-5954

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand biedt veel uitkomst voor je personeel en relaties. Beschik je over een gebouw met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je het laadpunt versneld terugverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen en laten installeren varieert kostentechnisch tussen de €800 & €2475. De totale investering hangt af van het type laadstation (wel/geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw vaste energieleverancier zoals NLE, Eneco, Essent, Energiedirect, Budget energie en PowerPeers, Oxxio, Vattenfall, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,65 p/100 km. Vergeet niet: een normale auto op benzine kost al gauw €10,40 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een reguliere EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Limburg.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De installateur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in het centrale stroompunt in je huis. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de beste manier is om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Beesel zet het als wallbox tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke woning geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 220V (1-fase). Nieuwere modellen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Beesel kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan bedragen circa €875. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt gebruikt door de Europese leveranciers. Veel beschikbare elektrische auto’s in Beesel dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere regio heeft een eigen beleid. De gemeente Beesel biedt momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of de paal in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Bekijk ook www.beesel.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie