Laadpaal Stevensweert

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat heeft als gevolg dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een privé laadpaal in Stevensweert aan huis. Door middel van een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw BMW iX3 + Porsche Taycan Cross Turismo. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is erg goedkoop. Op deze pagina lees je handige informatie over betrouwbare soorten laadpunten, een handige keuzehulp en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €945.
 • Een laadstation bij de woning heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Stevensweert

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Jouw elektrische auto opladen zoals een Mini Electric kan op steeds meer plekken. Een extra goedkope laadpaal Stevensweert kopen is steeds meer in trek. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan elk moment van de dag een goede actieradius. Daarbovenop is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek toegankelijk laadstation. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de kosten van jouw eigen stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn auto en mijn situatie? In het gedeelte hieronder check je tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Stevensweert. Op EVplan.nl lees je ook meer over Goedkoopste laadpas.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Stevensweert kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Onderzoek de afstand van jouw EV en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase aansluiting werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase variant kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt tegen geringe kosten je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Stevensweert. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De goedkoopste oplossing en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Als laatste noemen we nog even dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Verder ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het belangrijkste nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Het station met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Stevensweert.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Men kan kiezen voor een enkele of een dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkele paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Nuttig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder vind je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Stevensweert vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €600 – €3325. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, hoe optimaler het laadproces van de batterij. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme laadpunten met features als Autostart die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Stevensweert.

Type laadstationLaadcapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€510- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€550- €620
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€655- €795
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€840- €1060
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge of Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Stevensweert variëren van €370 & €1850. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Soms wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen zo’n €3,50 per maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek populaire adviseurs die werken in je omgeving.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1057 kilometer per maand. Op basis van dit gemiddelde berekenen we wat jouw potentiële besparing is. Hierbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Stevensweert):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,115€121,56€1458,66
Elektrisch rijden€0,043€45,45€545,41
Besparing€0,072€76,10€913,25
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Maasgouw

Rijd je elektrisch, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Stevensweert aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en in welke straat de laadzuil komt te staan. Hierbij bekijken zij invalshoeken zoals vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen mag gebruik maken van het oplaadpunt. Extra achtergrondinfo is ook te lezen op www.gemeentemaasgouw.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Beste laadpaal.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Stevensweert zijn elke dag werkzaam. Elke weggebruiker kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten liggen tussen de €0,300 en €0,590 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema doorzoek jij de openbare laadstations in Stevensweert. Doorzoek daarnaast laadzuilen en installateurs in Maria Hoop, Koningsbosch, Echt, Beegden en Heel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden stevensweert-6107

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk is een prettige service voor klanten, bezoekers en personeel. Betreft het een parkeerterrein met meer dan 10 parkeervakken? Op basis van de huidige wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder kan je iets bijverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €750 en €2200. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type en model (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw vaste energieleverancier zoals Essent, Engie, Energiedirect, Eneco, NLE en Vandebron, Pure energie, Oxxio, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,25 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een auto met benzinemotor kost om en nabij de €9,55 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een normale EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De leverancier treft de nodige voorbereidingen in jouw meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen wordt besloten wat een goede plek is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Stevensweert monteert het als wallbox of bevestigt ‘m op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Doorgaans is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste elektrische voertuigen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De actuele types vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Stevensweert zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De prijzen van deze service zijn zo’n €925. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabels / stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 is vooral te zien bij merken uit de Europese Unie. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Stevensweert hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Maasgouw heeft op dit ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of het openbare laadpunt dichtbij jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.gemeentemaasgouw.nl.

Plaats een reactie