Laadpaal Lingewaard

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Een gevolg is dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een privé laadpaal in Lingewaard aan huis. Met behulp van een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh of bijvoorbeeld de Audi e-tron Sportback 50 quattro. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Hier check je uitgebreide informatie over geschikte laadstations, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw omgeving.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €940.
 • Een individueel laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Lingewaard

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het elektrisch laden van een EV zoals de Volkswagen ID.4 1st is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Lingewaard kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan de zekerheid van een volle accu. Tevens is het stukken betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kosten van jouw eigen stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn voertuig en mijn woning? Verderop check je tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Lingewaard. Zie ook onze informatie over Smart Charging.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Lingewaard installeren kan op 2 manieren. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Achterhaal de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie draait op de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke woning in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Lingewaard. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grote voordeel van de vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ten derde moet je opletten dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de reguliere meegeleverde kabel. Overigens oogt het minder rommelig en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het grote nadeel is dat er een extra stap is als je de accu gaat opladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Lingewaard.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
We onderscheiden twee soorten: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Erg handig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
Laadstations hebben meer en meer slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk jij meer info over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Lingewaard vergelijken

De tarieven van laadpalen laten een grote variatie zien. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €725 en €3425. De aanschafkosten hangen vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van de auto laadt. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme opladers met extra snufjes als gezichts- en gebarenherkenning die duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Lingewaard.

Type laadpaalLaadvermogenTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€510- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€540- €600
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€670- €755
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€880- €990
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Ook interessant: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric en Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Lingewaard komen uit tussen de €390 en ongeveer €2125. De totale kosten hangen af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Informatie over laadpassen
Soms wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €4,50 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Gast Tarief instellen.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Zoek aangesloten installatiebedrijven uit jouw gemeente.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1127 kilometer (maandelijks). Met dit getal checken we welke besparing er mogelijk is. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Lingewaard):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,120€135,24€1622,88
Elektrisch€0,046€51,84€622,10
Besparing€0,0740€83,40€1000,78
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Lingewaard

Lease of koop jij een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Lingewaard aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke locatie de laadzuil komt te staan. Ze overwegen daarbij aspecten zoals vindbaarheid en drukte. Elke bewoner kan het gebruiken. Alle info kan je lezen op www.lingewaard.nl. Daar lees je ook of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Elektrische auto prive rijden.

Lijst met openbare laadpunten (juli 2024)

Laadstations in Lingewaard zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,245 en €0,580 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart onderzoek jij de openbare laadstations in Lingewaard. Bekijk ook laadmogelijkheden en verkooppunten in Overbetuwe, West Maas en Waal, Druten, Beuningen en Wijchen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden lingewaard-6684

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je werk biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoor of bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


Informatie over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal bij de woning met daarbij de installatie varieert qua prijs tussen de €1075 & €2500. De definitieve prijs hangt vooral af van het type laadstation (met of juist zonder slimme functies), de laadcapaciteit, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw leveranciers van energie zoals Essent, Budget energie, Engie, NLE, Energiedirect en Oxxio, Vandebron, Pure energie, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,10 p/100 km. Ter vergelijking: een auto met benzinemotor kost om en nabij de €9,95 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De gemiddelde EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De monteur zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Via de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen wordt besloten wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Lingewaard plaatst het als wallbox aan de muur of op een stevige paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Onderaan de streep is elke stroomkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Let er wel op dat je groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Lingewaard kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten zijn circa €875. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 is vooral te zien bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel gangbare elektrische auto’s in Lingewaard hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Lingewaard verstrekt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt er wel over nadenken om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt vragen of deze laadpaal niet al te ver van jouw woning geplaatst mag worden. Een verzoek indienen kan op www.lingewaard.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie