Laadpaal Angeren

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Door deze trend zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een handige laadpaal in Angeren aan huis. Via een particulier laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Dacia Spring Electric en/of Porsche Taycan 4S. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze pagina check je extra informatie over verschillende laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Rijden zonder kosten wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €900.
 • Een laadstation bij de woning kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Angeren

Elektrisch rijden is de toekomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Volkswagen ID.3 Pro S kan op diverse manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Angeren kopen is steeds meer in trek. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan de zekerheid van een goede actieradius. Bovendien is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de aanschaf en installatie van de paal en de stroomprijzen (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In onze keuzehulp vind je inhoudelijke informatie en tips m.b.t. laadpaal laten installeren in Angeren. Of klik door voor meer informatie over Betrouwbare laadpaal.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Angeren kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase aansluiting gaat via de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt eenvoudig deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Angeren. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het grote voordeel van de vaste stekker is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een bijkomend voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij EV-box tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte moet je opletten dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het handige van een losse kabel (alsook voor een socket) is de vrijheid in het opladen. Je gebruikt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarnaast oogt het netter en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het minpunt is dat er een extra handeling vereist is als je even snel wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Angeren.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Nuttig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of voor zakelijke doeleinden.

Smart functies
Laadstations hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk jij meer info over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Angeren vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €625 tot €3400. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Tevens kan je kiezen voor slimme wallboxen en palen met features als gezichts- en gebarenherkenning die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Angeren.

Soort laadpaalLaadvermogenTijd volle batterijOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€500- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€550- €600
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€650- €800
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€835- €1035
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Andere leveranciers: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Angeren komen uit tussen de €410 & €1975. De prijs wordt bepaald door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe langer deze afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €3,00 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk betrouwbare adviseurs uit jouw gemeente.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1041 kilometer op maandbasis. Op basis daarvan berekenen we wat je kunt besparen. Daarbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Angeren):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€135,33€1623,96
Elektrisch rijden€0,046€47,89€574,63
Besparing€0,084€87,44€1049,33
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Lingewaard

Heb jij de beschikking over een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Angeren aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil geplaatst wordt. Hierbij bekijken zij factoren als bereikbaarheid en geschatte drukte. Elke EV-eigenaar mag het gebruiken. Meer informatie is terug te lezen op www.lingewaard.nl. Hier kan je ook lezen of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Hybride voertuigen.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Angeren zijn er veel. Elke weggebruiker kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De prijzen wisselen tussen de €0,295 tot wel €0,610 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de onderstaande kaart doorzoek jij de openbare laadstations in Angeren. Check tevens laadzuilen en verkooppunten in Doornenburg, Haalderen, Ressen, Bemmel en Oosterhout.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden angeren-6687

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je bedrijf is relevant voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een parkeerterrein met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op basis van de huidige wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder meerdere subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Ook kan je extra geld verdienen door derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie varieert qua prijs tussen de €825 & €2475. De definitieve prijs hangt af van het model laadzuil (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals Engie, Budget energie, NLE, Eneco, Energiedirect en Oxxio, Vandebron, Vattenfall, PowerPeers. Dit is nu ongeveer €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,55 p/100 km. Ter vergelijking: een doorsnee benzinewagen kost al gauw €10,30 p/100 km. Met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De huidige EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep aan in je stroomkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de installateur overleg je waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Angeren monteert het als wallbox of hij komt op een aparte paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De hedendaagse auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Angeren zal al dit werk voor je oplossen. De kosten daarvoor bedragen circa €800. Belangrijk: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door verschillende merken binnen de EU. De meeste gangbare elektrische auto’s in Angeren zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Lingewaard verschaft op dit ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of de paal dichtbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.lingewaard.nl.

Plaats een reactie