Laadpaal Doornenburg

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Een gevolg is dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het alternatief is een 100% eigen laadpaal in Doornenburg aan huis. Via een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Skoda Enyaq iV 80 + Jaguar I-Pace EV320. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is veel voordeliger. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over betrouwbare type laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kom je in contact met leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Voordelige autorijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €955.
 • Een eigen laadstation aan huis verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Doornenburg

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Tesla Model 3 Long Range Dual Motor kan op diverse manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Doornenburg kopen is een zeer interessante optie. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan de zekerheid van een 100% actieradius. Verder is het stukken betaalbaarder dan onderweg laden. Wel heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de stroomprijzen (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? Verderop bieden wij een aantal zaken waar je rekening mee moet houden m.b.t. laadpaal laten installeren in Doornenburg. Op EVplan.nl lees je ook meer over Voordeligste laadpaal.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Doornenburg kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je installeert het op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (dan heb je minder kabels nodig).

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadpaal functioneert met de standaardaansluiting van 230V. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Tegen een kleine meerprijs kan je de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Doornenburg. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Voordelig opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse stekker. Het gemak van de vaste stekker is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het een rommelig geheel wordt. Bovendien noemen we nog even dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is de vrijheid in het opladen. Daarvoor neem je de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarbovenop oogt het netter en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het minpunt is dat er een extra handeling vereist is als je even snel wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dit geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Doornenburg.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Nuttig voor huishoudens met 2 EV’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk vind jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Doornenburg vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis varieert van €500 – €3150. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Tevens zijn er slimme palen met innovatieve mogelijkheden als Peak Shaving die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Doornenburg.

Soort laadstationLaadcapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€525- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€545- €610
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€690- €785
3-fase laadpaal22 kW2 uur€865- €950
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top merken

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Andere opties: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba & Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Doornenburg liggen tussen de €350 en €2050. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het terrein, hoe meer er gegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Heb ik een laadpas nodig?
Eventueel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is niet verplicht, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €7,50 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vind populaire installateurs uit jouw omgeving.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand bieden wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1040 kilometer per maand. Met dit getal calculeren we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. Hierbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Doornenburg):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypeKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,125€130,00€1560,00
Elektrisch€0,045€46,80€561,60
Besparing€0,080€83,20€998,40
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Lingewaard

Heb je een EV, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Doornenburg aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente geeft aan of en op welke locatie de laadzuil gemonteerd wordt. Ze checken daarvoor zaken als bereikbaarheid en doorstroming. Iedere woningbezitter kan hier gebruik van maken. Alle info is beschikbaar op www.lingewaard.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op die site kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Overzicht elektrische auto’s.

Overzicht met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Doornenburg vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een abonnement kan hier laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen lopen uiteen tussen de €0,265 tot wel €0,600 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart onderzoek je de openbare laadstations in Doornenburg. Doorzoek daarnaast laadmogelijkheden en leveranciers in Haalderen, Ressen, Bemmel, Oosterhout en Slijk-Ewijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden doornenburg-6686

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je bedrijf is relevant voor personeel of bezoekers. Beschik je over een kantoorpand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kan je iets bijverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een eigen laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie kost +/- tussen de €1050 & €2175. Het hele prijskaartje is afhankelijk van het type laadpaal (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan de stroomaanbieder van je huis zoals Eneco, Budget energie, Essent, Energiedirect, Engie en Oxxio, Vattenfall, PowerPeers, Pure energie. Dat is doorgaans zo’n €0,240 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,00 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een gemiddelde benzineauto kost al gauw €9,90 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De huidige EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Via dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Doornenburg monteert ‘m in overleg tegen de muur of installeert het op een paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste modellen werden geladen op 220V (1-fase). Innovatieve types kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Doornenburg zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service zijn zo’n €950. Bedenk wel: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese leveranciers. Veel bekende elektrische auto’s in Doornenburg zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Lingewaard verschaft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of de laadzuil vlakbij jouw woning geplaatst mag worden. Een verzoek indienen kan op www.lingewaard.nl.

Plaats een reactie