Laadpaal Bemmel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Door deze trend zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een privé laadpaal in Bemmel aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Skoda Enyaq iV 80 of bijvoorbeeld de Renault Twingo Electric. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is veel voordeliger. Hier vind je extra informatie over diverse laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkoper autorijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al voor €945.
 • Een laadstation bij de woning heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bemmel

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van jouw EV zoals de Tesla Model 3 Long Range Dual Motor kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Bemmel kopen is een goede investering. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan de zekerheid van een lange actieradius. Verder is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadstation in de wijk. Wel heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de tarieven voor de elektriciteit (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning (meterkast) en auto? Op deze pagina check je bruikbare informatie wat betreft laadpaal laten installeren in Bemmel. Zie ook aanvullende informatie over Laadpalen vergelijken.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Bemmel kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Analyseer de afstand tot de parkeerplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadpaal werkt met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt eenvoudig dit laten aanleggen door een elektricien in Bemmel. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De goedkoopste oplossing en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze sneller nat wordt (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Als laatste moet ook opgemerkt worden dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je gebruikt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Ook oogt het een stuk georganiseerder en profiteer je van een langere levensduur. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je de accu gaat opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Het station met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Bemmel.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Ideaal wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Smart functies
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder lees jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Bemmel vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €575 tot €3150. Het prijskaartje hangt met name af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Daarnaast zijn er allerlei slimme laadpunten met extra snufjes als voice of gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Bemmel.

Type laadpaalVermogenTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€515- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€550- €600
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€675- €795
3-fase laadpaal22 kW2 uur€855- €1050
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede merken

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge of Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2022
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Bemmel variëren van €370 tot €2125. Deze prijs komt tot stand door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Tegenwoordig wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen zo’n €7,50 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Gast Tarief instellen.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vergelijk ervaren verkooppunten die werken in je omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1037 kilometer (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt checken we wat jouw potentiële besparing is. In ons geval nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bemmel):

 • Benzine rijden 2022: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,042/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,110€114,07€1368,84
Elektrisch rijden€0,042€43,55€522,65
Besparing€0,068€70,52€846,19
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Lingewaard

Rijd je elektrisch, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Bemmel aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar de laadzuil geactiveerd wordt. Ze overwegen daarbij aspecten zoals vindbaarheid en drukte. Elke inwoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer details kun je terugvinden op www.lingewaard.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Lease een elektrische auto.

Overzicht openbare laadpunten (augustus 2022)

Laadstations in Bemmel zijn aanwezig. Elke laadpashouder heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is relatief wel duur. De prijzen liggen tussen de €0,260 – €0,595 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht onderzoek je de openbare laadstations in Bemmel. Doorzoek daarnaast oplaadplekken en installateurs in Oosterhout, Slijk-Ewijk, Homoet, Valburg en Herveld.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bemmel-6681

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je bedrijf is een extra stukje service richting je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Naar de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatie kost tussen de €850 – €2500. De definitieve prijs wordt bepaald door welk merk je kiest (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je eigen energieleverancier zoals NLE, Budget energie, Eneco, Energiedirect, Essent en Oxxio, Pure energie, Vattenfall, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,250 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,80 p/100 km. Even om te vergelijken: een normale auto op benzine kost circa €9,65 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep aan in jouw meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanuit dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je wat een goede plek is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Bemmel zet het laadstation vast tegen de muur of op een stevige paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Bemmel kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €825. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 is vooral te zien bij verschillende merken binnen de EU. De bekende elektrische auto’s in Bemmel zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Lingewaard biedt op het ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt vragen of de paal niet al te ver van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.lingewaard.nl.

Plaats een reactie