Laadpaal Valburg

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dat betekent ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Valburg aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Volkswagen ID.3 Pure & Jaguar I-Pace EV320. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en je hebt het snel terugverdiend. Middels onze vergelijker bekijk je extra informatie over betrouwbare laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €980.
 • Een individueel laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Valburg

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van de accu van een EV zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3 Pure kan op diverse manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Valburg kopen biedt veel voordelen. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan elk moment van de dag een perfect opgeladen accu. Ook is het vele malen goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. Je hebt te maken met de volgende kosten: de aanschaf en installatie van de paal en uiteraard de verbruikte stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning en auto? Hierbij bieden wij inhoudelijke informatie en tips voor laadpaal laten installeren in Valburg. Zie ook onze informatie over Elektriciteitsnet.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Valburg kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Analyseer de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1-fase laadstation is compatibel met de reguliere 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadzuil heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Valburg. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadpaal aan huis?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze sneller nat wordt (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Bovendien is het zo dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het handige van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Opladen kan altijd en overal met de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarnaast heb je geen rommelige hangende kabels en gaat jouw kabel langer mee. Een negatief aspect is dat er een extra stap is als je de accu gaat opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een losse kabel is vaak de beste keuze. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dit geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Valburg.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekkeringang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Dit is praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees jij meer info over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Valburg vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn heel divers. De adviesprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €675 tot €3275. De prijs hangt vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Tevens onderscheiden we slimme stations met toffe extra’s als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Valburg.

Soort laadpaalLaadcapaciteitTijd volle batterijPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€520- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€505- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€700- €750
3-fase laadpaal22 kW2 uur€865- €1070
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Andere merken: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Valburg liggen tussen de €440 en plus minus €1825. Dit wordt berekend aan de hand van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Informatie over laadpassen
Vaak wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €4,25 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal betrouwbare specialisten uit jouw omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlander rijdt zo’n 1033 kilometer op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt becijferen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Valburg):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,145€149,79€1797,42
Elektrisch€0,049€50,62€607,40
Besparing€0,096€99,17€1190,02
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Overbetuwe

Een elektrische auto gekocht, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Valburg aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke omgeving de laadzuil werkzaam zal worden. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Elke EV-rijder kan het gebruiken. Alle details is ook gepubliceerd op www.overbetuwe.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Laadpaal plaatsen.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Valburg zijn aanwezig. Elke laadpashouder kan hier laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen schommelen tussen de €0,260 tot wel €0,570 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het volgende schema zie jij alle openbare laadstations in Valburg. Vergelijk ook oplaadplekken en leveranciers in Herveld, Andelst, Hemmen, Zetten en Dodewaard.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden valburg-6675

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij uw bedrijf is heel praktisch voor bijv. werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoorpand met 10 parkeerplekken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidiemogelijkheden. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Jouw eigen laadpaal voor huis met daarbij de installatie varieert qua prijs tussen de €800 en €2125. De totaalprijs wordt grotendeels bepaalt door af het model laadzuil (softwarematige slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals NLE, Budget energie, Engie, Energiedirect, Eneco en Oxxio, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,245 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,60 p/100 km. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €10,20 p/100 km. Met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Gelderland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman legt een aparte stroomgroep aan in jouw meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanuit de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De ervaren laadpaal installateur in Valburg plaatst het als wallbox aan de muur of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere types vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Valburg zal al dit werk voor je oplossen. De totale onkosten bedragen circa €1050. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese merken. Veel beschikbare elektrische auto’s in Valburg zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Overbetuwe biedt op het ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of de laadzuil niet al te ver van jouw huis kan komen. Een verzoek indienen kan op www.overbetuwe.nl.

Plaats een reactie