Laadpaal Slijk-Ewijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Slijk-Ewijk aan huis. Op basis van een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Volkswagen ID.4 1st of Skoda Enyaq iV 80X. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook financieel gezien een goede investering. Hier lees je bruikbare informatie over verschillende type laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €920.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Slijk-Ewijk

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van jouw EV zoals bijv. een Polestar 2 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Slijk-Ewijk kopen is een uitstekend idee. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je kunt rekenen op een 100% actieradius. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadpunt. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal past bij mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder check je tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Slijk-Ewijk. Op deze website lees je ook meer over Betrouwbare laadpassen.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Slijk-Ewijk kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je installeert het op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Check de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadpaal is compatibel met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom (400V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt eenvoudig deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Slijk-Ewijk. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop en snel laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse kabel. Het pluspunt van een vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er water in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien moet je er rekening mee houden dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Opladen kan altijd en overal met de kabel die af-fabriek is geleverd. Bovendien ziet het er wat netter uit en blijft de kabel langer goed. Een punt van kritiek is dat er een extra handeling vereist is als je even kort wilt opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. De oplossing met een losse kabel is vaak de beste keuze. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Slijk-Ewijk.

Enkel of dubbel laadstation
Je kan kiezen uit een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkele paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Ideaal als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
Laadstations hebben meer en meer slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk je meer info over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Slijk-Ewijk vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €625 – €3300. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme laadpunten met leuke mogelijkheden als Dynamic Load Balancing die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Slijk-Ewijk.

Type laadstationVermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€550- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€505- €605
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€665- €795
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€865- €1025
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Andere opties: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric en Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Slijk-Ewijk komen uit tussen de €450 en ongeveer €2125. Dit hangt vooral af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het perceel, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Informatie over laadpassen
Doorgaans wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €3,75 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Gast Tarief instellen.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check goede verkooppunten uit jouw regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Op deze pagina maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1035 km op maandbasis. Met dit getal checken we welke besparing er mogelijk is. In ons voorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Slijk-Ewijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,100€103,50€1242,00
Elektrisch€0,040€41,40€496,80
Besparing€0,060€62,10€745,20
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Overbetuwe

Een elektrische auto gekocht, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Slijk-Ewijk aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en in welke straat de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken zaken als toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen met een elektrische auto mag het gebruiken. Meer details is terug te lezen op www.overbetuwe.nl. Daar kom je er ook achter of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Voordeligste laadpaal.

Openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Slijk-Ewijk zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een abonnement mag daar in principe gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De kosten bedragen tussen de €0,295 tot €0,570 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de onderstaande kaart doorzoek jij de openbare laadstations in Slijk-Ewijk. Doorzoek daarnaast laadstations en installateurs in Homoet, Valburg, Herveld, Andelst en Hemmen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden slijk-ewijk-6677

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij het bedrijfspand kan worden gebruikt door je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Zoek je naar opties voor een kantoor of bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen incl. de benodigde installatie zit qua kostprijs tussen de €975 – €2000. Het hele prijskaartje wordt bepaald door het type laadpaal (additionele slimme functies), het maximale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Essent, Energiedirect, Engie, Budget energie, Eneco en Pure energie, Vandebron, Vattenfall, Oxxio. Dat is doorgaans zo’n €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,20 p/100 km. Ter vergelijking: een doorsnee benzinewagen komt uit op zo’n €9,70 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De installateur legt een aparte stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanuit dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je waar het laadpunt het beste kan komen om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Slijk-Ewijk plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Meestal is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere types vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Slijk-Ewijk kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service zijn zo’n €875. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij verschillende merken binnen de EU. Veel bekende elektrische auto’s in Slijk-Ewijk beschikken over een type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Overbetuwe biedt momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of het openbare laadpunt niet al te ver van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.overbetuwe.nl.

Plaats een reactie