Laadpaal Homoet

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Homoet aan huis. Door middel van een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Audi Q4 e-tron of Porsche Taycan 4S Plus. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is erg goedkoop. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over verschillende soorten laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €980.
 • Een laadstation op eigen grond verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Homoet

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van jouw EV als onder andere de Volkswagen ID.4 1st kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Homoet kopen is steeds meer in trek. Hij is altijd beschikbaar en je bent altijd verzekerd van een goede actieradius. Eveneens is het een stuk goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met de aanschaf en installatie van de paal en de stroom / verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn woning (meterkast) en auto? In onze keuzehulp vind je aantal belangrijke aandachtspunten met betrekking tot laadpaal laten installeren in Homoet. Op EVplan.nl lees je ook meer over Vergelijk laadpassen.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Homoet kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een speciale paal. Verder zijn er geen verschillen. Achterhaal de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase aansluiting draait op de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt gemakkelijk dit laten aanleggen door een elektricien in Homoet. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. Het pluspunt van de vaste stekker is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste is het in de praktijk zo dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (als mede een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Opladen kan altijd en overal met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Eveneens oogt het minder rommelig en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Waar je op moet letten is dat de drempel wat hoger wordt als je even snel wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een paal met een losse laadkabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Homoet.

Enkele vs dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of voor zakelijke doeleinden.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij bekijk jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Homoet vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kosten van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €925 – €3150. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme laadpunten met opties als Peak Shaving die duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Homoet.

Laadstation typeVermogenTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€525- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€540- €600
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€690- €800
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€870- €970
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top leveranciers

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Zie ook merken als: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge of Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2022
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Homoet bedragen tussen de €350 en plus minus €2025. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Des te groter deze afstand is, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementstarieven laadpassen
Eventueel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €3,75 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Bekijk betrouwbare vakmannen in de regio.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina vind je een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1034 km (maandelijks). Hiermee begroten we wat de mogelijke besparing zal zijn. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Homoet):

 • Benzine rijden 2022: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,050/km
TypeTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,150€155,10€1861,20
Elektrisch rijden€0,050€51,70€620,40
Besparing€0,100€103,40€1240,80
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Overbetuwe

Heb je een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Homoet aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente wijst uit of en op welke locatie de laadzuil werkzaam zal worden. Daarbij bekijkt de gemeente factoren als toegankelijkheid en doorstroming. Iedereen met een elektrische auto kan terecht bij dit oplaadpunt. Extra achtergrondinfo is ook gepubliceerd op www.overbetuwe.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Daar kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Aansluitingen.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (augustus 2022)

Laadstations in Homoet kan je op meer en meer plekken vinden. Iedere EV-bezitter kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten wisselen tussen de €0,260 tot wel €0,610 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart doorzoek je de openbare laadstations in Homoet. Check tevens laadstations en verkooppunten in Valburg, Herveld, Andelst, Hemmen en Zetten.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden homoet-6676

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je bedrijf biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Betreft het een bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een thuis-laadpaal en laten installeren varieert qua prijs tussen de €1075 & €2575. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van het type laadpaal (wel/geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals Eneco, Energiedirect, Budget energie, NLE, Engie en PowerPeers, Pure energie, Vattenfall, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,245 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,05 p/100 km. Ter vergelijking: een gemiddelde benzineauto kost al gauw €9,75 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een basis EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Gelderland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De vakman treft de nodige voorbereidingen in je stroomkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen wordt besloten waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Homoet monteert ‘m in overleg tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Meestal is elke woning in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste elektrische voertuigen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Innovatieve auto’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Homoet kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €1125. Belangrijk: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door de Europese leveranciers. De meeste gangbare elektrische auto’s in Homoet kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Overbetuwe verstrekt op het ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het openbare laadpunt nabij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.overbetuwe.nl.

Plaats een reactie