Laadpaal Beuningen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het alternatief is een 100% eigen laadpaal in Beuningen aan huis. Op basis van een zelfvoorzienend laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw MG ZS EV of jouw Hyundai Kona Electric 39 kWh. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze website tref je handige informatie over populaire soorten laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €925.
 • Een privé laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Beuningen

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van de accu van een EV zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3 Pro S gaat steeds eenvoudiger. Een slimme eigen goedkope laadpaal Beuningen kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan elk moment van de dag een perfect opgeladen accu. Tevens is het een stuk goedkoper dan een laadstation in de omgeving. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de tarieven voor de elektriciteit (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Je moet wel de beschikking hebben over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal past bij mijn woning en auto? Hierbij bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voor laadpaal laten installeren in Beuningen. Of klik door voor meer informatie over Voordeligste elektrische auto.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Beuningen kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een stevige paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Check de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1-fase laadstation functioneert met een standaard 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. De 3-fase installatie heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt dit laten aanleggen door een elektricien in Beuningen. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste kabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Daarbij is het goed om je te bedenken dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Daarvoor neem je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarnaast heb je geen rommelige hangende kabels en blijft de kabel langer goed. Een punt van kritiek is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: probeer ook eens de snelladers in Beuningen.

Enkele of dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkel of een dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekkeringang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Ideaal wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Slimme functies
Laadstations hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref jij extra details over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Beuningen vergelijken

De kosten van laadpalen zijn nogal verschillend. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €825 tot en met €3425. De prijs hangt vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Tevens zijn er allerlei slimme laadpunten met leuke extra’s als gebarenherkenning die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Beuningen.

Type laadpaalVermogenTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€525- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€505- €640
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€655- €750
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€875- €925
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top producten

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Andere leveranciers: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Beuningen schommelen tussen de € 430 tot €2100. Deze prijs komt tot stand door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Optioneel wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen zo’n €4,00 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Check populaire verkooppunten uit jouw streek.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Onderstaand tonen we een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1123 km per 4 weken. Met dit getal calculeren we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In ons voorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Beuningen):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€112,30€1347,60
Elektrisch rijden€0,042€47,17€565,99
Besparing€0,0580€65,13€781,61
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Beuningen

Lease of koop jij een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Beuningen aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente wijst uit of en op welke locatie de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als vindbaarheid en veiligheid. Iedereen kan het gebruiken. Meer informatie kun je terugvinden op www.beuningen.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Meer en meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Aansluitingen.

Overzicht openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Beuningen zijn er voldoende. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten liggen tussen de €0,230 – €0,560 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de afbeelding hieronder vind je de openbare laadstations in Beuningen. Bekijk ook laadplekken en leveranciers in Wijchen, Gennep, Mook en Middelaar, Heumen en Berg en Dal.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden beuningen-6642

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Betreft het een kantoorpand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een individueel laadpaal voor huis met daarbij de installatie zit zo tussen de €775 – €2075. De totaalprijs hangt vooral af van het type laadstation (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij de stroomaanbieder van je huis zoals Eneco, Energiedirect, NLE, Budget energie, Engie en PowerPeers, Oxxio, Vattenfall, Pure energie. Dit is nu ongeveer €0,215 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,75 p/100 km. Om een indicatie te geven: een gemiddelde benzineauto kost ongeveer €9,70 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De specialist zal enkele aanpassingen moeten doen in de meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de installateur overleg je waar de laadpaal wordt geplaatst om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Beuningen zet het laadstation vast tegen de muur of op een montagepaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is ieder huis aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel wat aangepast worden. Let er wel op dat je groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De nieuwste modellen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Beuningen kan dit uit handen nemen. De totale onkosten liggen rond de €925. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we vooral terug bij merken uit de Europese Unie. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Beuningen zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Beuningen heeft op dit ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Het alternatief is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de paal nabij jouw huis geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.beuningen.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie