Laadpaal Druten

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dit resulteert in het feit dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een handige laadpaal in Druten aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw BMW i4 & Mercedes EQV 300 Lang. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over geschikte laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Dankzij een elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Gratis rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €940.
 • Een individueel laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Druten

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. een Volkswagen ID.3 Pure gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Druten kopen is iets wat we steeds meer zien. Hij is altijd beschikbaar en je kunt rekenen op een goede actieradius. Bovendien is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadstation in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? In onze keuzehulp delen we tips en adviezen rondom laadpaal laten installeren in Druten. Zie ook aanvullende informatie over Betrouwbare elektrische auto.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Druten kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een vrijstaande paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Houd rekening met hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase installatie werkt met een standaard 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal kan maar liefst 3x 230V leveren. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase variant kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Voor een paar honderd euro kun jij je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Druten. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse kabel. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, vaak wel 6 – 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat door de (soms) slechte weersomstandigheden (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het wat rommelig oogt. Als laatste is het zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote voordeel van een losse kabel (of een socket) is de vrijheid in het opladen. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarnaast oogt het netter en profiteer je van een langere levensduur. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Druten.

Enkel of dubbel laadstation
Er bestaan twee types: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkele paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit biedt uitkomst voor huishoudens met 2 EV’s of juist voor bedrijven.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Druten vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn heel divers. De adviesprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €825 tot en met €3325. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme laadpunten met speciale extra’s als Hub/Satellite die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Druten.

Soort laadpaalVermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€550- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€545- €645
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€680- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€875- €1070
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger en Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Druten bedragen tussen de €430 – €1925. De totale kosten hangen af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas
Hedendaags wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn circa €5,25 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vergelijk populaire vakmannen uit jouw streek.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1124 kilometer per 4 weken. Op basis daarvan berekenen we met welke kosten je rekening moet houden. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Druten):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,105€118,02€1416,24
Elektrisch rijden€0,043€48,33€579,98
Besparing€0,0620€69,69€836,26
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Druten

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Druten aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente geeft aan of en op welke locatie de laadzuil komt te staan. Ze checken daarvoor factoren als vindbaarheid en geschatte drukte. Elk huishouden kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer details is te vinden op www.druten.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Steeds meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Voordeligste laadpaal.

Overzicht openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Druten zijn 24/7 actief. Elke laadpashouder kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,285 – €0,615 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de onderstaande kaart bekijk je de openbare laadstations in Druten. Vind ook laadmogelijkheden en verkooppunten in Beuningen, Wijchen, Gennep, Mook en Middelaar en Heumen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden druten-6651

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is heel praktisch voor bijv. je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Betreft het een bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder verschillende subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder kan je extra geld verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief de installatieservice varieert kostentechnisch tussen de €750 & €2325. De definitieve prijs is afhankelijk van het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals NLE, Energiedirect, Budget energie, Essent, Engie en Pure energie, PowerPeers, Vandebron, Oxxio. Dat is doorgaans zo’n €0,235 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,50 per 100 kilometer. Belangrijk: een doorsnee benzinewagen kost al gauw €10,05 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een normale EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep aan in jouw meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Van de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten wat een goede plek is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Druten plaatst het als wallbox aan de muur of op een montagepaal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve EV’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Druten kan dit allemaal regelen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen circa €875. Disclaimer: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we met name terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel gangbare elektrische auto’s in Druten beschikken over een type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Druten biedt momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt verzoeken of het laadpunt in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Bekijk ook www.druten.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie