Laadpaal Puiflijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Een gevolg is dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een privé laadpaal in Puiflijk aan huis. Middels een privé laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw BMW iX3 en/of Porsche Taycan Cross Turismo. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en de kWh prijs is voordeliger. Op EVPlan.nl ontdek je extra informatie over velerlei type laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Dankzij een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, en dus een maximale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €990.
 • Jouw eigen laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Puiflijk

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Jouw elektrische auto opladen zoals bijvoorbeeld de Hyundai Kona Electric 64 kWh kan op diverse manieren. Een extra goedkope laadpaal Puiflijk kopen is een goede investering. Je kunt eenvoudig laden en je hoeft niet onzeker te zijn over een optimale actieradius. Eveneens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en uiteraard de verbruikte stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal past bij mijn woning (meterkast) en auto? Hieronder kan je aan de slag met aantal belangrijke aandachtspunten ten aanzien van laadpaal laten installeren in Puiflijk. Bekijk ook meer info over Alle elektrische auto’s.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Puiflijk kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of hij komt op een aparte paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk vooraf na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase aansluiting functioneert met de reguliere 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Iedere woning heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase installatie is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Tegen een kleine meerprijs kan je de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Puiflijk. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. De meerwaarde van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Ook is het goed om te weten dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het wat rommelig oogt. Bovendien moet ook opgemerkt worden dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote gemak van een losse kabel (net als een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Evenzeer oogt het een stuk georganiseerder en gaat jouw kabel langer mee. Waar je op moet letten is dat het altijd even iets langer duurt als je de accu gaat opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Puiflijk.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees jij extra details over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Puiflijk vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €850 tot en met €3450. De prijs wordt bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Verder onderscheiden we slimme systemen met leuke functies als Hub/Satellite die in aanschaf duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Puiflijk.

Laadpaal typeCapaciteitTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€505- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€500- €625
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€690- €765
3-fase laadpaal22 kW2 uur€865- €1025
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Puiflijk variëren van €410 en ongeveer €1975. Dit wordt berekend aan de hand van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €4,75 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vergelijk betrouwbare leveranciers in de regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1170 km op maandbasis. Hiermee begroten we wat jouw potentiële besparing is. In ons voorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Puiflijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,130€152,10€1825,20
Elektrisch€0,046€53,82€645,84
Besparing€0,084€98,28€1179,36
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Druten

Een elektrische auto gekocht, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Puiflijk aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente geeft aan of en waar de laadzuil komt te staan. Ze checken daarvoor facetten als vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elk huishouden mag hier parkeren en laden. Updates en informatie is ook gepubliceerd op www.druten.nl. Daar lees je ook of je een subsidie kunt krijgen. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Beste elektrische auto.

Lijst met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Puiflijk zien we steeds meer. Elke laadpashouder kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,260 – €0,570 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart onderzoek je de openbare laadstations in Puiflijk. Check tevens oplaadplekken en installateurs in Afferden, Deest, Winssen, Ewijk en Batenburg.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden puiflijk-6655

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Gaat het om een kantoor of bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatiewerk varieert kostentechnisch tussen de €750 & €2250. De definitieve prijs komt tot stand door het type laadstation (additionele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Eneco, Energiedirect, Budget energie, Essent, NLE en PowerPeers, Pure energie, Vandebron, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,220 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,30 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een doorsnee benzinewagen kost al gauw €10,30 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De gemiddelde EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De monteur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomkast in de woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de installateur overleg je waar de laadpaal wordt geplaatst zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Puiflijk zet het als wallbox tegen de muur of op een stevige paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Let er wel op dat je groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Puiflijk zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice zijn zo’n €825. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we met name terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Puiflijk beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Druten verstrekt op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het openbare laadpunt niet al te ver van jouw huis kan komen te staan. Zie ook de website van de gemeente www.druten.nl.

Plaats een reactie