Laadpaal Delfzijl

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dat betekent ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Delfzijl aan huis. Met behulp van een zelfvoorzienend laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw CUPRA el-Born of jouw Audi e-tron S 55 quattro. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en de kWh prijs is voordeliger. Op deze website check je praktische informatie over diverse soorten laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €950.
 • Een eigen laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Delfzijl

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van jouw EV als onder andere de Tesla Model 3 Long Range Dual Motor kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Delfzijl kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en eenvoudig en je bent altijd verzekerd van een perfect opgeladen accu. Verder is het veel betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de eenmalige aanschafprijs, installatie en de stroomprijzen (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? Verderop check je bruikbare informatie voor laadpaal laten installeren in Delfzijl. Op EVplan.nl lees je ook meer over Bijtelling EV’s.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Delfzijl kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je installeert het op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1-fase variant gaat via de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt dan jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Delfzijl. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ten derde noemen we nog even dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (dus met alleen een socket) is de vrijheid in het opladen. Het laadproces doe je met de reguliere meegeleverde kabel. Ook ziet het er niet zo chaotisch uit en profiteer je van een langere levensduur. Het grote nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je even snel wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Delfzijl.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 ingang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Erg handig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme functies
Laadpalen hebben tegenwoordig doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk je meer info over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Delfzijl vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €875 tot en met €3125. De prijs hangt vooral af van de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Verder onderscheiden we slimme opladers met toffe extra’s als Peak Shaving die in aanschaf duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Delfzijl.

Laadpaal typeVermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€530- €630
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€535- €620
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€690- €800
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€875- €1020
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba en Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Delfzijl komen uit tussen de €340 en plus minus €2150. Deze prijs komt tot stand door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er gegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementstarieven laadpassen
Hedendaags wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €4,00 op maandbasis.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check erkende deskundigen uit jouw gemeente.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. In de tabel hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1075 km per maand. Met dit aantal kilometers ramen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In het rekenvoorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Delfzijl):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,120€129,00€1548,00
Elektrisch€0,045€48,38€580,50
Besparing€0,0750€80,63€967,50
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Delfzijl

Rijd je elektrisch, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Delfzijl aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke plek de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor facetten als zichtbaarheid en veiligheid. Iedereen met een elektrische auto mag gebruik maken van het oplaadpunt. Uitgebreide informatie is beschikbaar gesteld op www.delfzijl.nl. Daar kom je er ook achter of er een subsidie mogelijk is. Meer en meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Laadpaal plaatsen.

Kaart met openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Delfzijl nemen in rap tempo toe. Iedereen met een EV mag daar in principe gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten schommelen tussen de €0,300 tot wel €0,560 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht treft jij de openbare laadstations in Delfzijl. Vind ook laadstations en verkopers in Loppersum, Appingedam, Achtkarspelen, Westerkwartier en Groningen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden delfzijl-9932

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal naast kantoor is een prettige service voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bezit je een bedrijfspand met 10 parkeerplekken of meer? Op basis van de huidige wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis inclusief de installatieservice varieert kostentechnisch tussen de €900 – €2050. Het hele prijskaartje wordt grotendeels bepaalt door af het model laadzuil (met of juist zonder slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Budget energie, Eneco, Essent, Engie, NLE en Oxxio, Vandebron, Pure energie, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,30 p/100 km. Ter illustratie: een benzineauto komt uit op zo’n €9,60 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Groningen.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomkast in de woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Van de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Delfzijl plaatst het als wallbox aan de muur of op een speciale paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Meestal is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere EV’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Delfzijl kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €875. Disclaimer: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt gebruikt door de Europese merken. De meeste favoriete elektrische auto’s in Delfzijl zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Delfzijl verschaft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of deze laadpaal nabij jouw woning kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.delfzijl.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie