Laadpaal Termunterzijl

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dit resulteert in het feit dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Je kunt dan beter kiezen voor een slimme laadpaal in Termunterzijl aan huis. Middels een zelfvoorzienend laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Audi Q4 Sportback e-tron of Tesla Model X Long Range Plus. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze website check je uitgebreide informatie over geschikte laadpunten, een handige keuzehulp en kom je in contact met leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €910.
 • Een particulier laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Termunterzijl

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het elektrisch laden van een EV als o.a. een Dacia Spring Electric kan op diverse manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Termunterzijl kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je rijdt elke ochtend weg met een lange actieradius. Ook is het een stuk goedkoper dan laden bij openbare stations. Wat betreft kosten heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kWh prijs voor de stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn woning en auto? Hierbij bieden wij tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Termunterzijl. Of klik door voor meer informatie over Goedkoopste elektrische auto.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Termunterzijl kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een stevige paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1-fase variant draait op een standaard 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadzuil is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt dan je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Termunterzijl. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De goedkoopste oplossing en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse variant. Het gemak van de vaste stekker is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er water in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ook is het goed om je te bedenken dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of een socket) is de vrijheid in het opladen. Opladen kan altijd en overal met de stekker die je in de auto hebt liggen. Bovendien heb je geen rommelige hangende kabels en blijft de kabel langer goed. Belangrijk nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dit geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: probeer ook eens de snelladers in Termunterzijl.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Heel erg praktisch voor huishoudens met 2 EV’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart functies
Laadpalen hebben tegenwoordig doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk lees jij extra details over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Termunterzijl vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €925 tot +/- €3000. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Tevens kan je kiezen voor slimme palen met speciale opties als gezichtsherkenning die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Termunterzijl.

Laadpaal typeLaadvermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€505- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€520- €625
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€680- €800
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€825- €1005
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende systemen

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba & Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Termunterzijl schommelen tussen de € 350 en €1825. Dit wordt grotendeels bepaalt door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Bij sommige aanbieders wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €7,00 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Bekijk de beste vakmannen uit jouw regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Bijgaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1058 km per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt calculeren we wat de verwachte kostenbesparing is. In ons geval nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Termunterzijl):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,110€116,38€1396,56
Elektrisch rijden€0,042€44,44€533,23
Besparing€0,068€71,94€863,33
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Delfzijl

Een elektrische auto gekocht, echter beschikt je niet over een eigen oprit? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Termunterzijl aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente neemt een besluit over of en op welke locatie de laadzuil aangesloten wordt. Ze analyseren hiervoor factoren als vindbaarheid en veiligheid. Elke bewoner kan het gebruiken. Extra achtergrondinfo is terug te lezen op www.delfzijl.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Zero Emission.

Openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Termunterzijl zijn aanwezig. Iedere EV-bezitter kan hier parkeren en laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen wisselen tussen de €0,265 – €0,585 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het volgende schema doorzoek jij de openbare laadstations in Termunterzijl. Vind ook laadstations en verkooppunten in Termunten, Woldendorp, Wagenborgen, Nieuwolda en Nieuw Scheemda.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden termunterzijl-9948

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je bedrijf kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijfspand met 10 parkeerplekken of meer? Op basis van de huidige wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief de installatieservice varieert qua prijs tussen de €800 – €2050. De prijsindicatie hangt af van het type en model (additionele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat betaal ik voor een volle accu?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, Engie, Budget energie, Essent, Eneco en Pure energie, Vandebron, PowerPeers, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,245 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,75 per 100 kilometer. Vergeet niet: een doorsnee benzinewagen kost circa €9,55 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een basis EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Groningen.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen wordt besloten wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Termunterzijl monteert het als wallbox of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Doorgaans is ieder huis in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Innovatieve types kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Termunterzijl kan dit uit handen nemen. De tarieven hiervan zijn circa €875. Bedenk wel: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we met name terug bij de Europese merken. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Termunterzijl zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Delfzijl verschaft momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt verzoeken of de laadzuil in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.delfzijl.nl.

Plaats een reactie