Laadpaal Woldendorp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Een gevolg is dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een handige laadpaal in Woldendorp aan huis. Op basis van een laadstation op eigen terrein hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Polestar 2 en/of Skoda Enyaq iV 80X. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op EVPlan.nl lees je waardevolle informatie over meerdere soorten laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Rijden zonder kosten als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €905.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Woldendorp

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3 Pro S kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Woldendorp kopen biedt veel voordelen. Hij is altijd beschikbaar en je hoeft niet onzeker te zijn over een volgeladen accu. Bovendien is het veel betaalbaarder dan laden bij openbare stations. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de stroomprijzen (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder bieden wij aantal belangrijke aandachtspunten voor laadpaal laten installeren in Woldendorp. Of klik door voor meer informatie over Onderhoud.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Woldendorp kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Houd rekening met de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase aansluiting functioneert met de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant kan maar liefst 3x 230V leveren. Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Woldendorp. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een verplaatsbare kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander pluspunt is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het handige van een losse kabel (net als socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het opladen gebeurt namelijk met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Tevens ziet het er niet zo chaotisch uit en profiteer je van een langere levensduur. Het minpunt is dat er een extra stap is als je jouw EV wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Woldendorp.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkelvoudige paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Heel erg praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij bekijk je meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Woldendorp vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €575 t/m €3450. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook kan je kiezen voor slimme wallboxen en palen met innovatieve functies als Dynamic Load Balancing die in aanschaf duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Woldendorp.

Type stationLaadvermogenOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€535- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€520- €630
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€660- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€875- €1065
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede leveranciers

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric & Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Woldendorp wisselen tussen de €340 & €1975. Deze prijs komt tot stand door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Kosten van het laadpas abonnement
Soms wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is geen vereiste, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn zo’n €6,00 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Bekijk goede installateurs uit jouw streek.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder kan je een rekenvoorbeeld zien. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1056 km (maandelijks). Hiermee begroten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Woldendorp):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
TypeTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€105,60€1267,20
Elektrisch rijden€0,040€42,24€506,88
Besparing€0,060€63,36€760,32
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Delfzijl

Rijd je elektrisch, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Woldendorp aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil aangesloten wordt. Ze analyseren hiervoor factoren als toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke EV-eigenaar kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer informatie vind je op www.delfzijl.nl. Daar lees je ook welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Steeds meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Informatie over elektrisch rijden.

Openbare oplaadpunten (maart 2024)

Laadstations in Woldendorp zijn er veel. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten wisselen tussen de €0,235 tot wel €0,610 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In onze maps kaart treft jij de openbare laadstations in Woldendorp. Vergelijk ook laadplekken en installatiebedrijven in Wagenborgen, Nieuwolda, Nieuw Scheemda, t Waar en Tjuchem.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden woldendorp-9946

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een prettige service voor personeel of bezoekers. Beschik je over een pand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief plaatsing zit zo tussen de €825 & €2250. De uiteindelijke kostprijs hangt vooral af van het type en model (additionele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan de stroomaanbieder van je huis zoals Essent, Budget energie, NLE, Energiedirect, Eneco en Oxxio, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,10 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een normale auto op benzine kost al gauw €9,75 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Groningen.

Hoe werkt de installatie?
De specialist legt een aparte stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Via de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de monteur bespreek je waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Woldendorp monteert het als wallbox of op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke woning in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste types worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Woldendorp kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan zijn circa €975. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 zien we met name terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De bekende elektrische auto’s in Woldendorp hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Delfzijl verschaft op dit ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt wel een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of de paal nabij jouw huis kan komen. Voor meer info en aanvragen zie www.delfzijl.nl.

Plaats een reactie