Laadpaal Bierum

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat betekent ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een privé laadpaal in Bierum aan huis. Middels een laadstation van jezelf geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw MG ZS EV of Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en je hebt het snel terugverdiend. Op dit portaal zoek je waardevolle informatie over populaire type laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €965.
 • Een laadstation bij de woning heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bierum

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Volkswagen ID.3 Pro S gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Bierum kopen is een zeer interessante optie. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hoeft niet onzeker te zijn over een goede actieradius. Evenzeer is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadstation in de wijk. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation moet ik kiezen voor mij EV en woning? In het gedeelte hieronder bespreken we belangrijke aspecten om over na te denken voor laadpaal laten installeren in Bierum. Op EVplan.nl lees je ook meer over Elektrische autoverzekering.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Bierum kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een losse paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Analyseer de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie gaat via de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt dan de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Bierum. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Voordelig opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het pluspunt van de vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het een rommelig geheel wordt. Als laatste moet je opletten dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote gemak van een losse kabel (of socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het laadproces doe je met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Tevens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Bierum.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkele paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit is praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij lees je meer info over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Bierum vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €600 t/m €3025. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Ook zijn er allerlei slimme palen met innovatieve opties als Autostart die in aanschaf duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Bierum.

Type stationVermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€500- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€510- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€660- €795
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€850- €960
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge & Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Bierum komen uit tussen de €300 – €1825. Dit wordt berekend aan de hand van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementskosten laadpas
Optioneel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen zo’n €6,50 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check de beste installatiebedrijven uit jouw gemeente.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie hebben een korte terugverdientijd. In de tabel hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1034 km per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt berekenen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bierum):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
TypeTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,100€103,40€1240,80
Elektrisch rijden€0,040€41,36€496,32
Besparing€0,060€62,04€744,48
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Delfzijl

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Bierum aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente neemt een besluit over of en in welke straat de laadzuil werkzaam zal worden. Ze checken daarvoor zaken als vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke EV-rijder mag het gebruiken. Extra achtergrondinfo kan je bekijken op www.delfzijl.nl. Hier kan je ook lezen of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Duurzaam rijden.

Overzicht met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Bierum zijn dagelijks beschikbaar. Iedere EV-bezitter kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De kosten lopen uiteen tussen de €0,275 en €0,590 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het onderstaande kaartje treft je de openbare laadstations in Bierum. Doorzoek daarnaast oplaadpunten en verkopers in Holwierde, Krewerd, Garnwerd, Feerwerd en Ezinge.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bierum-9906

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je bedrijf is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Gaat het om een bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatie varieert qua prijs tussen de €925 – €2100. Het hele prijskaartje wordt grotendeels bepaalt door af het type laadpaal (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals Essent, Energiedirect, Budget energie, NLE, Eneco en Pure energie, Oxxio, Vandebron, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,250 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,75 p/100 km. Om een indicatie te geven: een doorsnee benzinewagen komt uit op zo’n €10,20 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De gemiddelde EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Groningen.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in je stroomkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen wordt besloten waar het station moet komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De ervaren laadpaal installateur in Bierum zet het laadstation vast tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke woning aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Bierum kan jou hierin ontzorgen. De onkosten van deze installatieservice zijn zo’n €975. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 is vooral te zien bij merken uit Europa. De meeste gangbare elektrische auto’s in Bierum hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een eigen thuislaadpunt. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Delfzijl verstrekt op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.delfzijl.nl.

Plaats een reactie