Laadpaal Spijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Door deze trend zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een 100% eigen laadpaal in Spijk aan huis. Door gebruik te maken van een privé laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Aiways U5 + Ford Mustang Mach-E GT. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is erg goedkoop. Op deze pagina lees je handige informatie over betrouwbare laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Altijd een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €950.
 • Een individueel laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Spijk

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Jouw elektrische auto opladen als o.a. een Polestar 2 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Spijk kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is ontzettend handig in gebruik en je rijdt elke ochtend weg met een volgeladen accu. Ook is het een stuk voordeliger dan bij een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder bespreken we bruikbare informatie ten aanzien van laadpaal laten installeren in Spijk. Op EVplan.nl lees je ook meer over Zero Emission.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Spijk kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een speciale paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1-fase variant werkt met de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt gemakkelijk je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Spijk. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een bijkomend voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat je ook vaak ziet is dat het wat rommelig oogt. Bovendien kan het zijn dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is de vrijheid in het opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de stekker die je in de auto hebt liggen. Eveneens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Waar je op moet letten is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw EV wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dit geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Spijk.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee keuzes: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Heel erg praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen steeds vaker slimme laadfuncties. Hierbij delen we alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Spijk vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €950 tot en met €3350. De aanschafkosten hangen vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Daarnaast onderscheiden we slimme opladers met mogelijkheden als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Spijk.

Soort laadpaalVermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€545- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€515- €645
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€670- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€875- €955
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge of Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Spijk wisselen tussen de €400 en +/- €2150. Dit hangt vooral af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe langer deze afstand, hoe meer er gegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Heb ik een laadpas nodig?
Soms wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is geen vereiste, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen circa €4,75 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Achterhaal goede installateurs uit jouw regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Op deze pagina kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1037 kilometer op maandbasis. Op basis daarvan ramen we wat je kunt besparen. In onze berekening zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Spijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
TypeTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€119,26€1431,06
Elektrisch rijden€0,043€44,59€535,09
Besparing€0,072€74,66€895,97
Kosten elektrisch vs benzine rijden in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Delfzijl

Rijd je een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Spijk aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente geeft aan of en op welke plek de laadzuil werkzaam zal worden. Ze overwegen daarbij factoren als vindbaarheid en drukte. Elke EV-eigenaar kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie kan je lezen op www.delfzijl.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Flink wat gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Energieleverancier.

Openbare laadpunten bekijken (maart 2024)

Laadstations in Spijk zijn er veel. Elke laadpashouder kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven liggen tussen de €0,245 tot €0,605 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In onze maps kaart bekijk jij de openbare laadstations in Spijk. Vergelijk ook laadmogelijkheden en installatiebedrijven in Godlinze, Losdorp, Bierum, Holwierde en Krewerd.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden spijk-9909

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal naast kantoor kan worden gebruikt door bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Gaat het om een parkeerterrein met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidiemogelijkheden. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatie zit zo tussen de €825 – €2175. De uiteindelijke kostprijs hangt af van welk merk je kiest (wel/geen slimme functies), de laadcapaciteit, het aantal benodigde kabelmeters en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Budget energie, Energiedirect, Essent, Engie, Eneco en PowerPeers, Vandebron, Pure energie, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,65 p/100 km. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine kost om en nabij de €10,20 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De gemiddelde EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Groningen.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De leverancier integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf de stoomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Spijk bevestigt het laadstation aan de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De huidige elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Spijk kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten zijn circa €1125. Bedenk wel: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese leveranciers. De meeste favoriete elektrische auto’s in Spijk beschikken over een type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten beschikken over type 2 (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Delfzijl heeft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of de paal vlakbij jouw woning kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.delfzijl.nl.

Plaats een reactie