Laadpaal Farmsum

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het alternatief is een handige laadpaal in Farmsum aan huis. Middels een particulier laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh & Renault Twingo Electric. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en je hebt het snel terugverdiend. Hier zoek je bruikbare informatie over verschillende laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs uit de buurt.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €990.
 • Een laadstation op eigen grond verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Farmsum

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van jouw EV zoals bijv. de Mini Electric kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Farmsum kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en veilig en je rijdt elke ochtend weg met een optimale actieradius. Ook is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadpunt in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroomprijzen (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? In onze keuzehulp bieden wij bruikbare informatie met betrekking tot laadpaal laten installeren in Farmsum. Op EVplan.nl lees je ook meer over Goedkoopste laadpaal.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Farmsum kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een vrijstaande paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk kritisch de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadzuil kan laden met de reguliere 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt dan dit laten aanleggen door een elektricien in Farmsum. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, vaak wel 6 – 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er wat rommelig bij hangt. Tenslotte is het goed om je te bedenken dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote gemak van een losse kabel (of socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je pakt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Overigens ziet het er wat netter uit en profiteer je van een langere levensduur. Een punt van kritiek is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadzuil met losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Farmsum.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Heel erg praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of voor zakelijke doeleinden.

Smart functies
Laadstations hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk tref je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Farmsum vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen variëren enorm. De kosten van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €950 – €3300. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien zijn er allerlei slimme palen met innovatieve functies als gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Farmsum.

Type laadpaalCapaciteitTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€550- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€530- €600
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€695- €800
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€875- €1065
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede producten

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric en Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Farmsum bedragen tussen de €390 en ongeveer €1800. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €6,50 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check de beste vakmannen in de regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In het onderstaande gedeelte tonen we een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1049 km per maand. Op basis daarvan becijferen we welke besparing er mogelijk is. In onze calculatie kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Farmsum):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
SoortKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,120€125,88€1510,56
Elektrisch rijden€0,044€46,16€553,87
Besparing€0,076€79,72€956,69
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Delfzijl

Een elektrische auto gekocht, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Farmsum aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente aspecten zoals zichtbaarheid en doorstroming. Elke inwoner mag hier parkeren en laden. Updates en informatie kan je lezen op www.delfzijl.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Steeds meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Alle elektrische auto’s.

Openbare oplaadpunten bekijken (mei 2024)

Laadstations in Farmsum vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een laadpas kan daar gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten wisselen tussen de €0,290 tot €0,605 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de onderstaande kaart zie jij alle openbare laadstations in Farmsum. Doorzoek daarnaast laadzuilen en verkopers in Startenhuizen, Garsthuizen, Westeremden, Stedum en Garrelsweer.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden farmsum-9936

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal naast kantoor biedt veel uitkomst voor werknemers en klanten. Gaat het om een locatie met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door derden te laten betalen voor het gebruik.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €875 & €2500. Het tarief hangt af van het model laadzuil (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, Engie, Budget energie, Eneco, NLE en Pure energie, Vandebron, Oxxio, Vattenfall. Dat is om en nabij de €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,95 per 100 kilometer. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €10,15 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een basis EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Groningen.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Van dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen wordt besloten wat de beste manier is om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Farmsum zet het laadstation vast tegen de muur of op een paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Over het algemeen is elke woning geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige elektrische voertuigen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Farmsum kan dit uit handen nemen. De tarieven hiervan liggen rond de €950. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 is vooral te zien bij de Europese merken. Veel populaire elektrische auto’s in Farmsum beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Iedere regio heeft een eigen beleid. De gemeente Delfzijl heeft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of het laadpunt niet al te ver van jouw huis geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.delfzijl.nl.

Plaats een reactie