Laadpaal Stedum

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Daarbij komt ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een slimme laadpaal in Stedum aan huis. Middels een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Skoda Enyaq iV 80 of bijvoorbeeld de Renault Zoe ZE50 R135. Niet meer wachten op een vrije plek en het is veel voordeliger. Middels onze vergelijker tref je waardevolle informatie over geschikte soorten laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €945.
 • Een privaat laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Stedum

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een CUPRA el-Born gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Stedum kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hoeft niet onzeker te zijn over een lange actieradius. Ook is het vele malen goedkoper dan een openbaar laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mij EV en woning? In het gedeelte hieronder bieden wij handige tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Stedum. Op deze website lees je ook meer over Goedkoopste laadpas.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Stedum kan op 2 manieren worden geplaatst. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Denk goed na over de afstand van jouw EV en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie functioneert met de standaardaansluiting van 230V. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Het 3-fase systeem is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Tegen een kleine meerprijs kan je dit laten aanleggen door een elektricien in Stedum. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken door de (soms) slechte weersomstandigheden (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat je ook vaak ziet is dat het een rommelig geheel wordt. Ook moet je er rekening mee houden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het laadproces doe je met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Eveneens ziet het er wat netter uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Belangrijk nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dit geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Stedum.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekkeringang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
Laadpalen hebben tegenwoordig doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder lees je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Stedum vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €600 tot en met €3075. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het laadvermogen van het systeem. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Ook zijn er allerlei slimme opladers met extra features als Dynamic Load Balancing die in aanschaf duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Stedum.

Type stationLaadvermogenTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€520- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€535- €635
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€650- €755
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€840- €965
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Stedum schommelen tussen de € 310 tot €2025. Dit hangt vooral af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Informatie over laadpassen
Vaak wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €5,50 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Bekijk ervaren installateurs uit jouw regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt zelf hebben een korte terugverdientijd. Bijgaand kan je een rekenvoorbeeld zien. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1045 kilometer per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt calculeren we wat de mogelijke besparing zal zijn. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Stedum):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€104,50€1254,00
Elektrisch rijden€0,040€41,80€501,60
Besparing€0,060€62,70€752,40
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Loppersum

Rijd je een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Stedum aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en op welke plek de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente facetten als zichtbaarheid en doorstroming. Iedereen mag gebruik maken van het oplaadpunt. Uitgebreide informatie kan je bekijken op www.loppersum.nl. Daar lees je ook of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Beste laadpaal.

Overzicht met openbare oplaadpunten (maart 2024)

Laadstations in Stedum zien we steeds meer. Iedereen kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven bedragen tussen de €0,265 en €0,620 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht bekijk je de openbare laadstations in Stedum. Op deze site vind je ook oplaadpunten en aanbieders in Garrelsweer, Wirdum, t Zandt, Zeerijp en Eenum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden stedum-9921

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Betreft het een bedrijfspand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief plaatsing kost +/- tussen de €1000 en €2150. De totale investering komt tot stand door het type en model (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw vaste energieleverancier zoals NLE, Eneco, Engie, Budget energie, Energiedirect en PowerPeers, Vattenfall, Vandebron, Oxxio. Gemiddeld is dat +/- €0,230 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,90 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een gemiddelde benzineauto komt uit op zo’n €9,75 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een reguliere EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Groningen.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen wordt besloten wat een goede plek is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Stedum zet het als wallbox tegen de muur of installeert het op een paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Nieuwere EV’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Stedum kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €975. Bedenk wel: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Stedum kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Loppersum heeft momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of de paal nabij jouw huis kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.loppersum.nl.

Plaats een reactie