Laadpaal Garsthuizen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Daarbij komt ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Garsthuizen aan huis. D.m.v. een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh of Jaguar I-Pace EV320. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is veel voordeliger. Op deze pagina lees je handige informatie over velerlei soorten laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers bij jou in de regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €990.
 • Een individueel laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Garsthuizen

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een Skoda Enyaq iV 80 gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Garsthuizen kopen is iets wat we steeds meer zien. Het is gemakkelijk en snel en je bent altijd verzekerd van een 100% actieradius. Daarbij is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kWh prijs voor de stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal past bij mij EV en woning? Op deze pagina bespreken we belangrijke aspecten om over na te denken met betrekking tot laadpaal laten installeren in Garsthuizen. Zie ook aanvullende informatie over Laadpaal installatie.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Garsthuizen kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Denk goed na over de afstand van jouw EV en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1 fase systeem kan laden met de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt eenvoudig de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Garsthuizen. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop en snel laden en altijd een vrije plek!

Laadkabel: vast of los
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het gemak van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een bijkomend voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Ook is het goed om je te bedenken dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote voordeel van een losse kabel (als mede een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een punt van kritiek is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om alles vervolgens aan te sluiten. De oplossing met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Garsthuizen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkele of een dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Nuttig voor huishoudens met 2 EV’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hieronder check jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Garsthuizen vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €700 tot +/- €3300. De prijs wordt bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook heb je de keuze uit slimme laadpunten met extra extra’s als voice of gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Garsthuizen.

Type laadpaalVermogenTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€545- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€535- €600
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€685- €790
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€830- €1045
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Andere leveranciers: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge of Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Garsthuizen lopen uiteen tussen de €380 – €1900. De prijs wordt bepaald door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Des te groter deze afstand is, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabels benodigd zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Soms wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen circa €3,00 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vergelijk betrouwbare vakmannen uit jouw streek.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In de tabel hieronder vind je een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1047 km (maandelijks). Met dit aantal kilometers checken we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Garsthuizen):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
TypeTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,110€115,17€1382,04
Elektrisch€0,042€43,97€527,69
Besparing€0,068€71,20€854,35
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Loppersum

Heb je een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Garsthuizen aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Ze overwegen daarbij aspecten zoals zichtbaarheid en parkeerdruk. Elke bewoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Uitgebreide informatie is terug te lezen op www.loppersum.nl. Daar lees je ook of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Private lease elektrische auto.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (juni 2024)

Laadstations in Garsthuizen zijn elke dag werkzaam. Iedereen met een abonnement kan daar gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten wisselen tussen de €0,280 tot €0,590 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het Google Maps overzicht bekijk jij de openbare laadstations in Garsthuizen. Doorzoek daarnaast oplaadpunten en verkopers in Westeremden, Stedum, Garrelsweer, Wirdum en t Zandt.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden garsthuizen-9923

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je bedrijf kan worden gebruikt door werknemers en klanten. Betreft het een pand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Naar de nieuwste wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarbovenop kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal bij de woning met daarbij de installatie varieert kostentechnisch tussen de €925 – €2025. De totaalprijs wordt grotendeels bepaalt door af het type laadpaal (additionele slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, Eneco, Essent, NLE, Engie en PowerPeers, Oxxio, Vandebron, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,50 per 100 kilometer. Belangrijk: een benzineauto kost je zo’n €9,60 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De standaard EV eist 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Groningen.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert legt een nieuwe stroomgroep aan in jouw meterkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de monteur bespreek je waar het laadpunt het beste kan komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Garsthuizen plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Meestal is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Garsthuizen kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan zijn zo’n €1100. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese leveranciers. De meeste beschikbare elektrische auto’s in Garsthuizen zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Loppersum verschaft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Vraag daarbij gerust of het openbare laadpunt vlakbij jouw huis kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.loppersum.nl.

Plaats een reactie