Laadpaal Schagen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat heeft als gevolg dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. De oplossing is een 100% eigen laadpaal in Schagen aan huis. Met behulp van een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh of jouw Renault Twingo Electric. Niet meer wachten op een vrije plek en het is erg goedkoop. Op dit portaal ontdek je uitgebreide informatie over betrouwbare type laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €925.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Schagen

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het elektrisch laden van een EV als o.a. een Mercedes EQA gaat steeds eenvoudiger. Een slimme eigen goedkope laadpaal Schagen kopen biedt veel voordelen. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je bent altijd verzekerd van een volle accu. Ook is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. Wel heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder delen we inhoudelijke informatie en tips ten aanzien van laadpaal laten installeren in Schagen. Bekijk ook meer info over Laadpaal plaatsen.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Schagen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een montagepaal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Denk vooraf na over de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation werkt met de standaardaansluiting van 230V. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadstation is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt gemakkelijk de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Schagen. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadpaal aan huis?

De goedkoopste oplossing en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander pluspunt is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte noemen we nog even dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het handige van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Daarvoor neem je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbovenop is het een strakker geheel en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Belangrijk nadeel is dat er een extra stap is als je jouw EV wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. De oplossing met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: probeer ook eens de snelladers in Schagen.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee mogelijkheden: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
Laadstations hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hieronder bekijk jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Schagen vergelijken

De kosten van laadpalen variëren enorm. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €800 t/m €3175. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Verder zijn er allerlei slimme stations met toffe mogelijkheden als gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Schagen.

Type laadstationLaadvermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€525- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€550- €615
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€650- €760
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€860- €970
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Andere merken: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba en Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Schagen komen uit tussen de €300 en +/- €2075. De prijs wordt bepaald door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Soms wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €3,25 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Zoek ervaren specialisten die werken in je omgeving.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1055 kilometer op maandbasis. Met dit aantal kilometers ramen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze calculatie hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Schagen):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
SoortTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€110,78€1329,30
Elektrisch€0,043€45,37€544,38
Besparing€0,0620€65,41€784,92
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Schagen

Heb jij de beschikking over een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Schagen aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil gemonteerd wordt. Ze analyseren hiervoor aspecten zoals vindbaarheid en veiligheid. Iedereen kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Extra achtergrondinfo kan je bekijken op www.schagen.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel Nederlandse gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Zero Emission.

Openbare oplaadpunten in de regio (mei 2024)

Laadstations in Schagen zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten variëren tussen de €0,240 en €0,615 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In onze maps kaart check jij de openbare laadstations in Schagen. Bekijk ook oplaadpunten en verkooppunten in Langedijk, Opmeer, Heerhugowaard, Drechterland en Hoorn.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden schagen-1741

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen biedt veel uitkomst voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Beschik je over een kantoor of bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een privé laadpaal aan huis inclusief de installatieservice varieert qua prijs tussen de €850 – €2575. De totaalprijs wordt berekend aan de hand van het type laadpaal (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw leveranciers van energie zoals Essent, Engie, Budget energie, Eneco, Energiedirect en Vandebron, Oxxio, Vattenfall, PowerPeers. Dit is nu ongeveer €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,50 per 100 kilometer. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €10,30 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een EV anno 2024 heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De monteur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in jouw meterkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanuit de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten wat de meest efficiënte route is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De gecertificeerde laadpaal installateur in Schagen monteert het als wallbox of op een vrijstaande paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Meestal is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De hedendaagse elektrische voertuigen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. We spreken ook wel over krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Schagen kan jou hierin ontzorgen. De prijzen van deze service bedragen circa €1100. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 zien we vooral terug bij de Europese merken. De bekende elektrische auto’s in Schagen kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Iedere regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Schagen verschaft op dit ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het laadpunt niet al te ver van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.schagen.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie