Laadpaal Opmeer

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dit resulteert in het feit dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Het is dan mogelijk om te gaan voor een slimme laadpaal in Opmeer aan huis. Dankzij jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw MG ZS EV + Lucid Air Pure. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Hier check je waardevolle informatie over diverse laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Voordelige autorijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €990.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Opmeer

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals een Tesla Model 3 Standard Range Plus kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Opmeer kopen is een uitstekend idee. Hij is altijd beschikbaar en je kunt rekenen op een goede actieradius. Ook is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. Wel heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de tarieven voor de elektriciteit (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? Hierbij kan je aan de slag met tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Opmeer. Op deze website lees je ook meer over Voordelige laadpas.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Opmeer installeren kan op 2 manieren. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Achterhaal de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase aansluiting functioneert met de reguliere 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Iedere woning heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Opmeer. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Voordelig opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een afneembare kabel. De meerwaarde van de vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er water in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het er niet zo netjes uit ziet. Bovendien moet je er rekening mee houden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het laadproces doe je met de stekker die je in de auto hebt liggen. Eveneens ligt de kabel niet zo in het zicht en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een punt van kritiek is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n geval zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Opmeer.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkelvoudige paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Erg handig als je 2 elektrische auto’s hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme functies
Laadstations hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk vind je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Opmeer vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €500 tot en met €3275. De prijs wordt bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Daarnaast onderscheiden we slimme laadpunten met extra snufjes als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Opmeer.

Soort laadstationVermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€530- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€540- €605
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€665- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€850- €1055
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede leveranciers

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Zie ook merken als: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge en Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Opmeer lopen uiteen tussen de €450 en +/- €2150. Deze prijs komt tot stand door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het terrein, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Bij sommige aanbieders wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €6,00 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind populaire deskundigen uit jouw regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In de tabel hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1053 kilometer (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt checken we welke besparing er mogelijk is. Daarbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Opmeer):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,150€157,95€1895,40
Elektrisch rijden€0,041€43,17€518,08
Besparing€0,1090€114,78€1377,32
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Opmeer

Rijd je een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Opmeer aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente zal concluderen of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor variabelen als zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen met een elektrische auto kan hier gebruik van maken. Meer details is ook te lezen op www.opmeer.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of de gemeente subsidies verstrekt. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Informatie over elektrisch rijden.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juli 2024)

Laadstations in Opmeer zijn 24/7 actief. Iedere EV-bezitter heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is relatief wel duur. De kosten lopen uiteen tussen de €0,250 en €0,615 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart doorzoek jij de openbare laadstations in Opmeer. Vind ook laadstations en installateurs in Heerhugowaard, Drechterland, Hoorn, Medemblik en Koggenland.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden opmeer-1716

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is een prettige service voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Beschik je over een bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast verdient een zakelijke laadpaal zich terug door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik.


Informatie over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een thuis-laadpaal inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €1075 en €2500. De prijsindicatie is afhankelijk van welk merk je kiest (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals NLE, Energiedirect, Eneco, Budget energie, Essent en Pure energie, Vandebron, Vattenfall, PowerPeers. Dat is om en nabij de €0,210 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,85 p/100 km. Om een indicatie te geven: een benzine aangedreven auto kost al gauw €9,95 p/100 km. Met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een reguliere EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist legt een aparte stroomgroep aan in je stroomkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Opmeer monteert het als wallbox of op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is ieder huis geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Innovatieve elektrische auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Opmeer kan het allemaal juist aansluiten. De geschatte kosten van zo’n service bedragen ongeveer €1100. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt vooral gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Een groot deel van de bekende elektrische auto’s in Opmeer dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Opmeer verschaft momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.opmeer.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie