Laadpaal Hoogwoud

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dit resulteert in het feit dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een 100% eigen laadpaal in Hoogwoud aan huis. Middels jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Polestar 2 of Audi e-tron Sportback 50 quattro. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze website zoek je bruikbare informatie over meerdere type laadpunten, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Altijd een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Nog voordeliger rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €910.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hoogwoud

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Tesla Model 3 Standard Range Plus kan op steeds meer plekken. Een slimme eigen goedkope laadpaal Hoogwoud kopen biedt veel voordelen. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hoeft niet onzeker te zijn over een perfect opgeladen accu. Verder is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. Wel heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kWh prijs voor de stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn auto en mijn situatie? Verderop kan je aan de slag met inhoudelijke informatie en tips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Hoogwoud. Bekijk ook meer info over Hybride auto’s.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Hoogwoud kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Houd rekening met de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase aansluiting functioneert met de standaardaansluiting van 230V. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie kan maar liefst 3x 230V leveren. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Hoogwoud. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een afneembare/losse kabel. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde is het goed om je te bedenken dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het opladen gebeurt namelijk met de reguliere meegeleverde kabel. Daarbovenop ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een negatief aspect is dat je een stap extra moet uitvoeren als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel werkt in de praktijk vaak het best. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Hoogwoud.

Enkel of dubbel laadstation
Jij kunt gaan voor een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkelvoudige paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Erg handig als je 2 elektrische auto’s hebt of juist voor bedrijven.

Smart toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk delen we extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Hoogwoud vergelijken

De tarieven van laadpalen laten een grote variatie zien. De investering van een laadstation voor thuis varieert van €700 tot en met €3025. De prijs hangt vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Daarnaast zijn er slimme stations met mogelijkheden als gezichts- en gebarenherkenning die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Hoogwoud.

Type stationLaadvermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€520- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€500- €615
3-fase laadpaal11 kW4 uur€695- €770
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€855- €1030
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hoogwoud wisselen tussen de €440 en €2200. Dit wordt berekend aan de hand van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Des te groter deze afstand is, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Bij steeds meer services wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is geen vereiste, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €5,25 per maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vind erkende specialisten uit jouw streek.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1141 kilometer op maandbasis. Hiermee berekenen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In het rekenvoorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hoogwoud):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,130€148,33€1779,96
Elektrisch rijden€0,046€52,49€629,83
Besparing€0,084€95,84€1150,13
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Opmeer

Rijd je elektrisch, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Hoogwoud aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Ze checken daarvoor variabelen als zichtbaarheid en of het technisch kan. Elke inwoner mag hier parkeren en laden. Alle info is terug te lezen op www.opmeer.nl. Daar lees je ook of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto verzekering.

Openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Hoogwoud zijn aanwezig. Elke laadpashouder mag daar in principe gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,295 – €0,620 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het volgende schema treft je de openbare laadstations in Hoogwoud. Vind ook laadstations en verkooppunten in Spanbroek, Obdam, Hensbroek, Schellinkhout en Oosterblokker.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hoogwoud-1718

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een extra stukje service richting je personeel en relaties. Heb je een bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de laatste regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarnaast kan je iets bijverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €800 – €2500. De totale investering komt tot stand door het type laadpaal (wel/geen slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Engie, Budget energie, Essent, NLE, Energiedirect en Oxxio, Pure energie, Vandebron, PowerPeers. Dat is om en nabij de €0,235 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,50 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een benzineauto komt uit op zo’n €9,65 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2024 heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman legt een nieuwe stroomgroep aan in de meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Van de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overeenstemming met de specialist bereken je wat een goede plek is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Hoogwoud bevestigt het laadstation aan de muur of op een paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Onderaan de streep is elke stroomkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne elektrische voertuigen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hoogwoud zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €1025. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers (van laadkabels) kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese merken. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Hoogwoud zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Opmeer biedt op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt in de buurt van jouw woning kan komen. Voor extra info verwijzen we je naar www.opmeer.nl.

Plaats een reactie