Laadpaal Aartswoud

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Daarbij komt ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het alternatief is een eigen laadpaal in Aartswoud aan huis. D.m.v. een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh of jouw Jaguar I-Pace EV320. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Middels onze vergelijker zoek je bruikbare informatie over diverse soorten laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €955.
 • Een thuis-laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Aartswoud

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig als onder andere de Mini Electric is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Aartswoud kopen is steeds meer in trek. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan elk moment van de dag een lange actieradius. Evenzeer is het een stuk voordeliger dan bij onderweg laden. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en uiteraard de verbruikte stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn auto en mijn situatie? In onze keuzehulp kan je aan de slag met handige tips en adviezen rondom laadpaal laten installeren in Aartswoud. Of klik door voor meer informatie over Onderhoud.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Aartswoud kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een vrijstaande paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk altijd goed hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen station
Het 1 fase systeem kan laden met de standaardaansluiting van 230V. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Aartswoud. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Voordelig opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare/losse kabel. Het pluspunt van de vaste stekker is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander nadeel is dat het een rommelig geheel wordt. Als laatste moet je opletten dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Daarvoor neem je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbovenop ziet het er niet zo chaotisch uit en blijft de kabel langer goed. Waar je op moet letten is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. De oplossing met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Aartswoud.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Je kan kiezen uit 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit is praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk bekijk jij extra uitleg over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Aartswoud vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €775 tot en met €3250. De prijs wordt bepaald door het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook zijn er slimme wallboxen en palen met innovatieve features als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Aartswoud.

Type laadstationLaadvermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€510- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€515- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€675- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€870- €1055
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger of Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Aartswoud bedragen tussen de €430 tot €1925. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe langer deze afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Laadpas
Hedendaags wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €5,75 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind erkende installatiebedrijven die werken in je omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. Onderstaand hebben wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1142 kilometer per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde begroten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze calculatie zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Aartswoud):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,135€154,17€1850,04
Elektrisch€0,047€53,67€644,09
Besparing€0,088€100,50€1205,95
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Opmeer

Heb jij de beschikking over een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Aartswoud aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Ze checken daarvoor facetten als toegankelijkheid en of het technisch kan. Elk huishouden mag hier parkeren en laden. Meer informatie is ook gepubliceerd op www.opmeer.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Informatie over elektrisch rijden.

Overzicht met openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Aartswoud zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen kan hier laden. Het is relatief wel duur. De tarieven wisselen tussen de €0,270 tot €0,575 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de onderstaande kaart onderzoek jij de openbare laadstations in Aartswoud. Op deze site vind je ook laadzuilen en verkooppunten in Hoogwoud, Spanbroek, Obdam, Hensbroek en Schellinkhout.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden aartswoud-1719

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je bedrijf is een extra stukje service richting je personeel en relaties. Heb je een parkeerterrein met tenminste 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. meerdere subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €975 – €2100. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort systeem (met of juist zonder slimme functies), de laadcapaciteit, het aantal benodigde kabelmeters en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij de stroomaanbieder van je huis zoals Energiedirect, Eneco, Engie, NLE, Essent en PowerPeers, Vattenfall, Vandebron, Pure energie. Dit is nu ongeveer €0,210 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,55 per 100 kilometer. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen kost je al snel €10,00 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een EV anno 2024 vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in het centrale stroompunt in je huis. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Aartswoud plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een stevige paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Nieuwere elektrische wagens hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). We spreken ook wel over krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Aartswoud kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten zijn circa €950. Bedenk wel: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij de Europese merken. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Aartswoud hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten beschikken over type 2 (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Opmeer verschaft momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt specifiek verzoeken of de paal niet al te ver van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.opmeer.nl.

Plaats een reactie