Laadpaal Koggenland

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarbij komt ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Koggenland aan huis. Middels een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw BMW iX3 of bijvoorbeeld de Kia e-Soul 64 kWh. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is erg goedkoop. Op deze website tref je bruikbare informatie over geschikte laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al voor €945.
 • Een privaat laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Koggenland

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Jouw elektrische auto opladen zoals een Skoda Enyaq iV 80 kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Koggenland kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en veilig en je hoeft niet onzeker te zijn over een lange actieradius. Eveneens is het veel betaalbaarder dan onderweg laden. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de installatie, hardware, kabels en de stroom / verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder delen we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden met betrekking tot laadpaal laten installeren in Koggenland. Zie ook onze informatie over Elektrisch of benzine.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Koggenland kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je bevestigt ‘m op een losse paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem gaat via de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt dan de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Koggenland. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het een rommelig geheel wordt. Bovendien is het zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Hiervoor gebruik je de kabel die af-fabriek is geleverd. Evenzeer ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Belangrijk nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Koggenland.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Erg handig voor huishoudens met 2 EV’s of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij bekijk je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Koggenland vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kostprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €800 tot en met €3225. De prijs hangt vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Tevens zien we steeds meer slimme stations met speciale features als Peak Shaving die in aanschaf duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Koggenland.

Laadpaal typeCapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€500- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€505- €600
3-fase laadpaal11 kW4 uur€685- €755
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€840- €1015
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende systemen

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Koggenland variëren van €380 – €2175. Dit is afhankelijk van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Laadpas
Eventueel wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen zo’n €5,00 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Achterhaal aangesloten vakmannen uit jouw gemeente.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Bijgaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1048 kilometer per maand. Op basis daarvan calculeren we wat de verwachte kostenbesparing is. In ons geval zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Koggenland):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
SoortKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,125€131,00€1572,00
Elektrisch€0,047€49,26€591,07
Besparing€0,0780€81,74€980,93
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Koggenland

Rijd je elektrisch, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Koggenland aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente bepaalt of en in welke straat de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij zaken als bereikbaarheid en doorstroming. Elk huishouden mag het gebruiken. Meer details is terug te lezen op www.koggenland.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Onderhoud.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Koggenland vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een EV kan daar gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten schommelen tussen de €0,295 en €0,595 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In onze maps kaart bekijk jij de openbare laadstations in Koggenland. Bekijk ook laadmogelijkheden en verkopers in Stede Broec, Enkhuizen, Wormerland, Zaanstad en Oostzaan.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden koggenland-1652

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Gaat het om een gebouw met tenminste 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis en laten installeren zit qua kostprijs tussen de €800 en €2050. De totale investering wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort laadsysteem (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, NLE, Engie, Eneco, Essent en Vattenfall, Pure energie, Oxxio, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,240 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,15 p/100 km. Om een indicatie te geven: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €10,20 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De standaard EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in je stroomkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten wat een goede plek is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Koggenland plaatst het oplaadpunt tegen de muur of installeert het op een paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Meestal is elke woning geschikt om elektrische voertuigen te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). We spreken ook wel over krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Koggenland zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De tarieven hiervan liggen rond de €825. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we vooral terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel bekende elektrische auto’s in Koggenland hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Koggenland verschaft op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het openbare laadpunt vlakbij jouw huis kan komen. Een verzoek indienen kan op www.koggenland.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie