Laadpaal Dirkshorn

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat heeft als gevolg dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. De oplossing is een privé laadpaal in Dirkshorn aan huis. Middels jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Volkswagen ID.4 1st of Renault Twingo Electric. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl check je uitgebreide informatie over velerlei type laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Dankzij een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Altijd een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €970.
 • Een laadstation bij de woning heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Dirkshorn

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van jouw EV als onder andere de Aiways U5 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Dirkshorn kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en veilig en je rijdt elke ochtend weg met een goede actieradius. Daarbij is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. Wel heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en uiteraard de verbruikte stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welk laadstation is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Op deze pagina bespreken we belangrijke aspecten om over na te denken met betrekking tot laadpaal laten installeren in Dirkshorn. Zie ook onze informatie over Vergelijk laadpassen.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Dirkshorn kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een losse paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadzuil werkt met de reguliere 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Het 3-fase systeem kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt eenvoudig jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Dirkshorn. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De voordeligste manier van opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse kabel. Het grote voordeel van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze sneller nat wordt (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het een rommelig geheel wordt. Bovendien moet je opletten dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote voordeel van een losse kabel (of een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Ook ligt de kabel niet zo in het zicht en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het grote nadeel is dat er een extra stap is als je de accu gaat opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Dirkshorn.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekkeringang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of voor zakelijke doeleinden.

Smart functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. Bijgaand tref jij meer info over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Dirkshorn vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De investering van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €675 t/m €3400. De aanschafkosten hangen vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Verder zien we steeds meer slimme systemen met innovatieve mogelijkheden als gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Dirkshorn.

Type laadpaalLaadcapaciteitOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€545- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€545- €620
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€685- €780
3-fase laadpaal22 kW2 uur€840- €970
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top producten

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Andere merken: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric of Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Dirkshorn liggen tussen de €380 & €2200. De totale kosten hangen af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Bij steeds meer services wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn zo’n €3,50 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vergelijk populaire deskundigen uit jouw omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Bijgaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1155 kilometer per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt begroten we wat de mogelijke besparing zal zijn. Daarbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Dirkshorn):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,145€167,48€2009,70
Elektrisch€0,049€56,60€679,14
Besparing€0,096€110,88€1330,56
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Schagen

Heb jij de beschikking over een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Dirkshorn aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Ze overwegen daarbij aspecten zoals bereikbaarheid en technische haalbaarheid. Elke inwoner mag het gebruiken. Updates en informatie is ook te lezen op www.schagen.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Aansluitingen.

Kaart met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Dirkshorn zijn op steeds meer plekken te vinden. Elke weggebruiker heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten variëren tussen de €0,285 tot wel €0,610 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het Google Maps overzicht treft jij de openbare laadstations in Dirkshorn. Bekijk ook laadmogelijkheden en installateurs in Sint Maarten, Waarland, Zijdewind, t Veld en Oude Niedorp.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden dirkshorn-1746

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij uw bedrijf biedt veel uitkomst voor personeel of bezoekers. Zoek je naar opties voor een kantoor of bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van verschillende subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €1025 en €2100. De totaalprijs komt tot stand door het soort systeem (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw huidige energieleverancier zoals Engie, NLE, Essent, Eneco, Energiedirect en Vattenfall, Pure energie, Oxxio, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,240 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,95 p/100 km. Belangrijk: een auto met benzinemotor kost om en nabij de €9,60 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een reguliere EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De specialist plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van de stroomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat een goede plek is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De ervaren laadpaal installateur in Dirkshorn zet het als wallbox tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De nieuwste elektrische wagens kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Dirkshorn kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten bedragen zo’n €1050. Belangrijk: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel + stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit Europa. De beschikbare elektrische auto’s in Dirkshorn kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Schagen biedt momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of het openbare laadpunt vlakbij jouw woning kan komen. Zie ook www.schagen.nl.

Plaats een reactie