Laadpaal Zijdewind

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Daarbij komt ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Zijdewind aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Mercedes EQA + Jaguar I-Pace EV320. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is een stuk voordeliger. Op EVPlan.nl tref je waardevolle informatie over velerlei laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €900.
 • Een particulier laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zijdewind

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van jouw EV zoals een CUPRA el-Born kan op verschillende manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Zijdewind kopen is steeds meer in trek. Het is ontzettend handig in gebruik en je hoeft niet onzeker te zijn over een 100% actieradius. Daarbij is het een stuk goedkoper dan een laadstation in de omgeving. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroom / verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je verder moet hebben is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn voertuig en mijn woning? Hierbij check je aantal belangrijke aandachtspunten rondom laadpaal laten installeren in Zijdewind. Op EVplan.nl lees je ook meer over Elektrisch of benzine.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Zijdewind kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je installeert het op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Bekijk kritisch de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase aansluiting maakt gebruik van de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom (400V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Zijdewind. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

De goedkoopste oplossing en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse variant. Het gemak van een vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een bijkomend voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Daarbij is het goed om je te bedenken dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Daarvoor neem je de kabel die af-fabriek is geleverd. Bovendien oogt het een stuk georganiseerder en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het grote nadeel is dat er een extra stap is als je wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: probeer ook eens de snelladers in Zijdewind.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil heeft te maken met hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Nuttig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Smart functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Zijdewind vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €550 t/m €3350. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Bovendien heb je de keuze uit slimme laadpunten met snufjes als gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Zijdewind.

Soort laadstationLaadvermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€515- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€545- €620
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€655- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€840- €1030
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Ook interessant: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Zijdewind komen uit tussen de €310 en plus minus €2050. Dit wordt grotendeels bepaalt door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Soms wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen liggen rond de €7,25 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check ervaren installatiebedrijven uit jouw streek.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1152 kilometer per 4 weken. Hiermee calculeren we welke besparing er mogelijk is. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zijdewind):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,130€149,76€1797,12
Elektrisch rijden€0,046€52,99€635,90
Besparing€0,084€96,77€1161,22
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hollands Kroon

Een elektrische auto gekocht, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Zijdewind aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en in welke omgeving de laadzuil aangesloten wordt. Ze overwegen daarbij invalshoeken zoals bereikbaarheid en parkeerdruk. Elke EV-rijder kan hier gebruik van maken. Extra achtergrondinfo is beschikbaar op www.hollandskroon.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Voordelige laadpas.

Kaart met openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Zijdewind zijn aanwezig. Elke weggebruiker kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,280 tot wel €0,595 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het onderstaande kaartje doorzoek je de openbare laadstations in Zijdewind. Vind ook oplaadpunten en leveranciers in t Veld, Oude Niedorp, Nieuwe Niedorp, Lutjewinkel en Winkel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zijdewind-1736

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is relevant voor personeel of bezoekers. Betreft het een kantoor of bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief de installatieservice zit qua kostprijs tussen de €875 en €2000. De totaalprijs wordt berekend aan de hand van het type en model (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Budget energie, Energiedirect, Engie, NLE en Oxxio, Pure energie, PowerPeers, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,230 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,80 p/100 km. Ter vergelijking: een gemiddelde benzineauto kost om en nabij de €10,30 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De standaard EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur treft de nodige voorbereidingen in de stroomvoorziening van je woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de installateur overleg je wat een goede plek is om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Zijdewind monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een montagepaal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Over het algemeen is elke woning aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse modellen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Zijdewind kan het allemaal juist aansluiten. De kosten daarvoor zijn circa €1100. Bedenk wel: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt met name toegepast bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De meeste favoriete elektrische auto’s in Zijdewind dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Hollands Kroon heeft op dit ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Vraag daarbij gerust of de paal nabij jouw woning kan komen. Een verzoek indienen kan op www.hollandskroon.nl.

Plaats een reactie