Laadpaal Winkel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dit resulteert in het feit dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Winkel aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw BMW iX3 of Porsche Taycan Cross Turismo. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op deze website lees je handige informatie over velerlei laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk werkzaam in jouw regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al voor €980.
 • Een thuis-laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Winkel

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Hyundai Kona Electric 64 kWh gaat steeds eenvoudiger. Een slimme eigen goedkope laadpaal Winkel kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan de zekerheid van een volgeladen accu. Ook is het stukken betaalbaarder dan onderweg laden. Je hebt te maken met de volgende kosten: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Op deze pagina bieden wij een aantal zaken waar je rekening mee moet houden rondom laadpaal laten installeren in Winkel. Op EVplan.nl lees je ook meer over Informatie over elektrisch rijden.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Winkel kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Houd rekening met de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation om lange dure laadkabels te vermijden.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase installatie draait op de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt hierin investeren en je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Winkel. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De voordeligste manier van opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse variant. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander minpunt is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde moet je er rekening mee houden dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het handige van een losse kabel (net als een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het laadproces doe je met de reguliere meegeleverde kabel. Verder ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw EV wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. Een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Winkel.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: een enkele of een dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkele paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Ideaal wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Winkel vergelijken

De prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €825 tot en met €3250. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de laadcapaciteit van het station. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme laadpunten met extra opties als gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Winkel.

Type stationLaadvermogenLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€520- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€530- €625
3-fase laadpaal11 kW4 uur€680- €790
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€865- €965
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede producten

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge en Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Winkel lopen uiteen tussen de €410 en ongeveer €2025. Dit wordt grotendeels bepaalt door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Laadpas
Eventueel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn circa €6,50 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind de beste vakmannen uit jouw regio.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Op deze pagina vind je een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1147 kilometer (maandelijks). Met dit aantal kilometers verwachten we welke besparing er mogelijk is. In onze begroting kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Winkel):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,105€120,44€1445,22
Elektrisch€0,041€47,03€564,32
Besparing€0,064€73,41€880,90
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hollands Kroon

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Winkel aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en waar de laadzuil geplaatst wordt. Hierbij bekijken zij facetten als bereikbaarheid en veiligheid. Elk huishouden kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle info is ook te lezen op www.hollandskroon.nl. Hier kan je ook lezen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Elektrisch of benzine.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Winkel zijn elke dag werkzaam. Iedereen met een laadpas heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten wisselen tussen de €0,275 en €0,580 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het onderstaande kaartje doorzoek je de openbare laadstations in Winkel. Vergelijk ook oplaadpunten en leveranciers in Oudkarspel, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk en Aartswoud.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden winkel-1731

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor klanten, bezoekers en personeel. Gaat het om een locatie met meer dan 10 parkeervakken? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van verschillende subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatiewerk zit qua kostprijs tussen de €825 & €2550. Het tarief wordt bepaald door het type laadpaal (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals NLE, Budget energie, Essent, Engie, Eneco en Oxxio, PowerPeers, Pure energie, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,210 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,35 p/100 km. Om een indicatie te geven: een gemiddelde benzineauto kost al gauw €9,90 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een normale EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De expert legt een aparte stroomgroep aan in jouw meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Via dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Winkel monteert het als wallbox of op een vrijstaande paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is elke stroomkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Let er wel op dat je groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Innovatieve auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Winkel kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor bedragen circa €825. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit de Europese Unie. De meeste populaire elektrische auto’s in Winkel kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Hollands Kroon verstrekt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of de paal vlakbij jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.hollandskroon.nl.

Plaats een reactie