Laadpaal Oude Niedorp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Door deze trend zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een slimme laadpaal in Oude Niedorp aan huis. D.m.v. jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor of DS 3 Crossback E-Tense. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl ontdek je bruikbare informatie over geschikte soorten laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €985.
 • Een thuis-laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oude Niedorp

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van jouw EV zoals een Dacia Spring Electric is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een extra goedkope laadpaal Oude Niedorp kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en eenvoudig en je kunt rekenen op een goed geladen accu. Overigens is het een stuk voordeliger dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de installatie, hardware, kabels en uiteraard de verbruikte stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning en auto? Verderop delen we belangrijke aspecten om over na te denken met betrekking tot laadpaal laten installeren in Oude Niedorp. Op EVplan.nl lees je ook meer over Milieu.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Oude Niedorp installeren kan op 2 manieren. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase installatie draait op de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. In principe heeft elke woning minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt hierin investeren en de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Oude Niedorp. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Voordelig opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Wat hierbij ook handig is is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo netjes uit ziet. Bovendien noemen we nog even dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Hiervoor gebruik je de kabel die af-fabriek is geleverd. Eveneens ziet het er wat netter uit en gaat jouw kabel langer mee. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra stap is als je gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een losse kabel is vaak de beste keuze. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Oude Niedorp.

Enkele of dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit biedt uitkomst voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart toepassingen
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk bekijk je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Oude Niedorp vergelijken

De prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €550 tot +/- €3150. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Ook zijn er slimme laadpunten met snufjes als Dynamic Load Balancing die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Oude Niedorp.

Laadpaal typeLaadvermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€520- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€500- €615
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€695- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€880- €1030
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende producten

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Overweeg ook: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge of Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Oude Niedorp komen uit tussen de €330 en €1825. Dit wordt grotendeels bepaalt door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Informatie over laadpassen
Vaak wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €7,25 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • 24/7 helpdesk support.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Achterhaal de beste installateurs uit jouw regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In de tabel hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1150 km op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt berekenen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze calculatie kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oude Niedorp):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,120€138,00€1656,00
Elektrisch€0,044€50,60€607,20
Besparing€0,076€87,40€1048,80
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hollands Kroon

Heb jij de beschikking over een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Oude Niedorp aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Ze overwegen daarbij invalshoeken zoals bereikbaarheid en veiligheid. Iedereen mag het gebruiken. Meer details kan je lezen op www.hollandskroon.nl. Daar kom je er ook achter of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Vergelijk laadpassen.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (maart 2024)

Laadstations in Oude Niedorp kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten lopen uiteen tussen de €0,285 tot €0,610 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart doorzoek jij de openbare laadstations in Oude Niedorp. Check tevens laadzuilen en verkooppunten in Nieuwe Niedorp, Lutjewinkel, Winkel, Oudkarspel en Noord-Scharwoude.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oude-niedorp-1734

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is heel praktisch voor bijv. werknemers en klanten. Heb je een parkeerterrein met tenminste 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Tevens kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis met daarbij de installatie zit qua kostprijs tussen de €1025 & €2400. De prijsindicatie wordt grotendeels bepaalt door af het type en model (additionele slimme functies), het minimale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Engie, Eneco, Budget energie, Energiedirect, NLE en PowerPeers, Vattenfall, Oxxio, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,240 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,20 per 100 kilometer. Goed om te weten: een benzineauto kost circa €10,40 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De gemiddelde EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten wat een goede plek is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Oude Niedorp monteert het als wallbox of op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Onderaan de streep is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische wagens vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Oude Niedorp kan dit uit handen nemen. De tarieven hiervan zijn zo’n €1050. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij verschillende merken binnen de EU. De favoriete elektrische auto’s in Oude Niedorp kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Hollands Kroon heeft op dit ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt nabij jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.hollandskroon.nl.

Plaats een reactie