Laadpaal Lutjewinkel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Je kunt dan beter kiezen voor een handige laadpaal in Lutjewinkel aan huis. Op basis van een privé laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw BMW iX3 of jouw Tesla Model Y Long Range Performance. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website zoek je waardevolle informatie over velerlei type laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €925.
 • Jouw eigen laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Lutjewinkel

Elektrisch rijden is de toekomst. Jouw elektrische auto opladen zoals bijvoorbeeld de Tesla Model 3 Standard Range Plus kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Lutjewinkel kopen biedt veel voordelen. Hij is altijd beschikbaar en je kunt rekenen op een volle accu. Daarbij is het stukken betaalbaarder dan een publiek laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroom / verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? Hieronder bieden wij een aantal zaken waar je rekening mee moet houden rondom laadpaal laten installeren in Lutjewinkel. Bekijk ook meer info over Smart Charging.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Lutjewinkel kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een vrijstaande paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk altijd goed de afstand tussen de auto en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase installatie werkt met een standaard 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase installatie kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Tegen een kleine meerprijs kan je deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Lutjewinkel. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde noemen we nog even dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Evenzeer ziet het er niet zo chaotisch uit en blijft de kabel langer goed. Het belangrijkste nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Lutjewinkel.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkele paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
Laadstations hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf vind je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Lutjewinkel vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €925 – €3325. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Tevens zijn er allerlei slimme opladers met leuke opties als gezichts- en gebarenherkenning die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Lutjewinkel.

Type stationVermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€550- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€545- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€675- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€860- €1075
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Andere opties: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Lutjewinkel schommelen tussen de € 310 tot €2100. Dit wordt berekend aan de hand van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas
Steeds vaker wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €4,00 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Achterhaal goede adviseurs in de regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1148 km per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt becijferen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Lutjewinkel):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,110€126,28€1515,36
Elektrisch€0,042€48,22€578,59
Besparing€0,068€78,06€936,77
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hollands Kroon

Rijd je elektrisch, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Lutjewinkel aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en op welke locatie de laadzuil komt te staan. Ze overwegen daarbij facetten als toegankelijkheid en veiligheid. Iedere woningbezitter mag gebruik maken van het oplaadpunt. Extra achtergrondinfo is ook te lezen op www.hollandskroon.nl. Hier lees je bovendien of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Actieradius.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Lutjewinkel kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen met een EV kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten bedragen tussen de €0,285 – €0,620 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de onderstaande kaart zie je alle openbare laadstations in Lutjewinkel. Vind ook laadplekken en installateurs in Winkel, Oudkarspel, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden lutjewinkel-1732

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een extra stukje service richting je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een locatie met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder meerdere subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Bovendien kunnen bedrijven verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning inclusief de installatieservice varieert kostentechnisch tussen de €1000 en €2325. De prijsindicatie komt tot stand door het model laadzuil (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier zoals Essent, Eneco, Energiedirect, Budget energie, NLE en PowerPeers, Pure energie, Vattenfall, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,75 p/100 km. Even om te vergelijken: een benzine aangedreven auto kost je zo’n €9,95 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een EV anno 2024 heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier legt een aparte stroomgroep aan in de meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanaf de stoomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen wordt besloten wat een goede plek is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Lutjewinkel zet het laadstation vast tegen de muur of op een speciale paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Let er wel op dat je groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De actuele elektrische voertuigen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Lutjewinkel zal al dit werk voor je oplossen. De prijzen van deze service bedragen zo’n €1125. Goed om te weten: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt met name toegepast bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Lutjewinkel kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Hollands Kroon verstrekt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de paal in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Bekijk ook www.hollandskroon.nl.

Plaats een reactie