Laadpaal Burgerbrug

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Een gevolg is dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. De oplossing is een eigen laadpaal in Burgerbrug aan huis. Dankzij een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Audi Q4 Sportback e-tron & Mercedes EQV 300 Lang. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en de kWh prijs is voordeliger. Op EVPlan.nl tref je bruikbare informatie over diverse soorten laadpunten, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €955.
 • Jouw eigen laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Burgerbrug

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van een elektrisch voertuig als o.a. een Skoda Enyaq iV 80 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Burgerbrug kopen biedt veel voordelen. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan de zekerheid van een perfect opgeladen accu. Bovendien is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de stroomprijzen (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mij EV en woning? Op deze pagina bieden wij tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Burgerbrug. Of klik door voor meer informatie over Voordeligste laadpaal.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Burgerbrug kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een speciale paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Onderzoek de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadzuil werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt eenvoudig de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Burgerbrug. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare kabel. Het belangrijkste voordeel van de vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een bijkomend voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde is het goed om je te bedenken dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Eveneens heb je geen rommelige hangende kabels en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Een punt van kritiek is dat er een extra stap is als jij de EV even snel wil bijladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt meestal aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Burgerbrug.

Enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 ingang is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Ideaal als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of voor zakelijke doeleinden.

Smart functies
Laadpalen hebben tegenwoordig doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder vind je extra uitleg over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Burgerbrug vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De prijs van een laadstation voor thuis varieert van €825 tot en met €3000. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Verder onderscheiden we slimme opladers met snufjes als voice of gezichtsherkenning die in aanschaf duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Burgerbrug.

Type laadstationLaadvermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€520- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€540- €615
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€655- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€835- €950
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Andere leveranciers: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge of Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Burgerbrug schommelen tussen de € 350 en plus minus €1925. De prijs wordt bepaald door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter het terrein, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Tegenwoordig wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn zo’n €4,50 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Automatische firmware-updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vind aangesloten vakmannen uit jouw streek.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je snel terugverdiend. Onderstaand kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1161 kilometer op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde calculeren we wat je kunt besparen. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Burgerbrug):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
TypeTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,120€139,32€1671,84
Elektrisch rijden€0,044€51,08€613,01
Besparing€0,076€88,24€1058,83
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Schagen

Lease of koop jij een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Burgerbrug aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil geactiveerd wordt. Hierbij bekijken zij facetten als zichtbaarheid en veiligheid. Elke EV-rijder mag het gebruiken. Updates en informatie is ook te lezen op www.schagen.nl. Hier kan je ook lezen of de gemeente subsidies verstrekt. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Overzicht elektrische auto’s.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Burgerbrug vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een EV kan hier laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen variëren tussen de €0,250 tot wel €0,580 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In onze maps kaart doorzoek jij de openbare laadstations in Burgerbrug. Bekijk ook oplaadplekken en verkopers in Sint Maartensvlotbrug, Sint Maartensbrug, Schagerbrug, Warmenhuizen en Tuitjenhorn.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden burgerbrug-1754

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal naast kantoor is een prettige service voor klanten, bezoekers en personeel. Beschik je over een bedrijfspand met 10 parkeervakken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief installatiewerk kost tussen de €850 & €2450. De totaalprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadstation (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Energiedirect, Engie, Essent, Budget energie en Pure energie, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,235 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,80 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een auto met benzinemotor kost je zo’n €10,30 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De gemiddelde EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman treft de nodige voorbereidingen in jouw meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanaf de stoomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de installateur overleg je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Burgerbrug monteert het als wallbox of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Onderaan de streep is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 220V (1-fase). Innovatieve types kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Burgerbrug kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor bedragen zo’n €1125. Belangrijk: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit Europa. Een groot deel van de bekende elektrische auto’s in Burgerbrug beschikken over een type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er zijn geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Schagen verstrekt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of het laadpunt vlakbij jouw woning geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.schagen.nl.

Plaats een reactie