Laadpaal Schagerbrug

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Een gevolg is dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Overweeg dan zeker eens een 100% eigen laadpaal in Schagerbrug aan huis. Via een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Skoda Enyaq iV 80 of bijvoorbeeld de Skoda Enyaq iV 80X. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Middels onze vergelijker lees je handige informatie over diverse laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Altijd een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €920.
 • Een privé laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Schagerbrug

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals een Tesla Model 3 Standard Range Plus kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een slimme eigen goedkope laadpaal Schagerbrug kopen is een uitstekend idee. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan de zekerheid van een 100% actieradius. Verder is het veel betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en uiteraard de verbruikte stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder check je handige tips en adviezen wat betreft laadpaal laten installeren in Schagerbrug. Op deze website lees je ook meer over Laadpalen vergelijken.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Schagerbrug kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een montagepaal. De werking is verder helemaal identiek. Denk vooraf na over de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadpaal werkt met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadstation is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Schagerbrug. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop en snel laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare kabel. Het pluspunt van een vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Ook is het goed om te weten dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is door de (soms) slechte weersomstandigheden (tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Bovendien moet je er rekening mee houden dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Hiervoor gebruik je de stekker die je in de auto hebt liggen. Evenzeer ziet het er niet zo chaotisch uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een punt van kritiek is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Schagerbrug.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Ideaal als je 2 elektrische auto’s hebt of juist voor bedrijven.

Innovatieve toepassingen
Laadstations hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk jij extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Schagerbrug vergelijken

De kosten van laadpalen laten een grote variatie zien. De prijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €950 tot €3175. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Tevens zijn er slimme palen met mogelijkheden als gezichtsherkenning die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Schagerbrug.

Soort laadstationLaadvermogenTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€530- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€545- €635
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€660- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€875- €1035
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Schagerbrug wisselen tussen de €350 & €2050. De prijs wordt bepaald door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €7,25 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Zoek aangesloten specialisten in de regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Op deze pagina maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1158 km per maand. Op basis van dit gemiddelde checken we welke besparing er mogelijk is. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Schagerbrug):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,105€121,59€1459,08
Elektrisch€0,041€47,48€569,74
Besparing€0,064€74,11€889,34
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Schagen

Een elektrische auto gekocht, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Schagerbrug aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente neemt een besluit over of en op welke locatie de laadzuil aangesloten wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als zichtbaarheid en geschatte drukte. Elke EV-rijder kan het gebruiken. Alle details kan je bekijken op www.schagen.nl. Daar kom je er ook achter of je in aanmerking komt voor een subsidie. Meer en meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Lease een elektrische auto.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Schagerbrug zien we steeds meer. Iedereen kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De onkosten variëren tussen de €0,250 tot €0,610 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema onderzoek jij de openbare laadstations in Schagerbrug. Op deze site vind je ook laadmogelijkheden en installatiebedrijven in Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Dirkshorn, Sint Maarten en Waarland.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden schagerbrug-1751

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand is relevant voor werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoor of bedrijf met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Ook kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief de installatieservice varieert kostentechnisch tussen de €850 – €2525. De definitieve prijs hangt vooral af van het type laadstation (met of juist zonder slimme functies), het totale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je eigen energieleverancier zoals Engie, Essent, Eneco, NLE, Energiedirect en Vandebron, Oxxio, Pure energie, PowerPeers. Dat is om en nabij de €0,245 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,55 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een normale auto op benzine kost je al snel €10,10 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomkast in de woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen wordt besloten waar het station moet komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Schagerbrug monteert het als wallbox of installeert het op een paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Meestal is elke woning geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De nieuwste elektrische wagens worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. We spreken ook wel over krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Schagerbrug kan het allemaal juist aansluiten. De onkosten van deze installatieservice zijn circa €1025. Goed om te weten: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese leveranciers. De meeste populaire elektrische auto’s in Schagerbrug beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Schagen biedt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt nabij jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.schagen.nl.

Plaats een reactie