Laadpaal Oldebroek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Door deze trend zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. De oplossing is een 100% eigen laadpaal in Oldebroek aan huis. Door gebruik te maken van een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Dacia Spring Electric of bijvoorbeeld de Renault Twingo Electric. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl vind je extra informatie over velerlei soorten laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Nog voordeliger rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €925.
 • Een laadstation bij de woning verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oldebroek

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van jouw EV zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3 Pure is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een extra goedkope laadpaal Oldebroek kopen is steeds meer in trek. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je rijdt elke ochtend weg met een goede actieradius. Bovendien is het veel betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: de initiële aanschaf + installatie en de verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is de beste keuze voor mij EV en woning? Op deze pagina check je belangrijke aspecten om over na te denken ten aanzien van laadpaal laten installeren in Oldebroek. Bekijk ook meer info over Zero Emission.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Oldebroek installeren kan op 2 manieren. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of hij komt op een aparte paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Check de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadzuil maakt gebruik van de standaardaansluiting van 230V. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase installatie gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadzuil kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt hierin investeren en je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Oldebroek. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het belangrijkste voordeel van de vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het een rommelig geheel wordt. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je gebruikt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Bovendien ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het grote nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je even kort wilt opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Oldebroek.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of juist voor bedrijven.

Slimme functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hieronder check je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Oldebroek vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen variëren enorm. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €850 tot en met €3300. De prijs wordt bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Tevens zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met innovatieve snufjes als gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Oldebroek.

Soort laadpaalVermogenOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€500- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€550- €605
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€655- €750
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€835- €1000
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger of Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Oldebroek bedragen tussen de €340 en plus minus €2125. Deze prijs komt tot stand door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Tegenwoordig wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn circa €2,50 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Automatische firmware-updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek populaire deskundigen uit jouw streek.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Onderstaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1029 kilometer per maand. Met dit aantal kilometers becijferen we wat je kunt besparen. In ons voorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oldebroek):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,110€113,19€1358,28
Elektrisch€0,044€45,28€543,31
Besparing€0,0660€67,91€814,97
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Oldebroek

Rijd je elektrisch, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Oldebroek aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale elektrische actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil aangesloten wordt. Ze overwegen daarbij invalshoeken zoals vindbaarheid en technische haalbaarheid. Iedere woningbezitter kan hier gebruik van maken. Uitgebreide informatie kan je lezen op www.oldebroek.nl. Daar kom je er ook achter of er een subsidie mogelijk is. Meer en meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Elektrische auto zakelijk rijden.

Kaart met openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Oldebroek zijn elke dag werkzaam. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,285 tot wel €0,555 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het onderstaande kaartje treft jij de openbare laadstations in Oldebroek. Check tevens oplaadpunten en installateurs in Elburg, Nunspeet, Zwartewaterland, Hattem en Zwolle.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oldebroek-8096

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een prettige service voor personeel of bezoekers. Zoek je naar opties voor een kantoorpand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een thuis-laadpaal inclusief de installatieservice zit qua kostprijs tussen de €1000 & €2025. De uiteindelijke kostprijs wordt grotendeels bepaalt door af het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw vaste energieleverancier zoals Energiedirect, Eneco, NLE, Essent, Budget energie en PowerPeers, Pure energie, Vandebron, Vattenfall. Over het algemeen niet meer dan €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,00 p/100 km. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto kost om en nabij de €10,15 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een EV anno 2024 heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist zal enkele aanpassingen moeten doen in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Oldebroek monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een stevige paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Onderaan de streep is ieder huis in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Achterhaal of de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 220V (1-fase). De actuele elektrische auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Oldebroek zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De tarieven hiervan bedragen circa €950. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 is vooral te zien bij merken uit de Europese Unie. Een groot deel van de beschikbare elektrische auto’s in Oldebroek kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Oldebroek biedt op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of de laadzuil in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.oldebroek.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie