Laadpaal Elburg

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Je kunt dan beter kiezen voor een 100% eigen laadpaal in Elburg aan huis. Met behulp van een laadstation op eigen terrein rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge of jouw Porsche Taycan 4S. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op deze pagina zoek je uitgebreide informatie over velerlei laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Nog voordeliger rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €945.
 • Een privaat laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Elburg

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van de accu van een EV zoals bijvoorbeeld de MG ZS EV kan op steeds meer plekken. Een slimme eigen goedkope laadpaal Elburg kopen is een uitstekend idee. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je bent altijd verzekerd van een optimale actieradius. Evenzeer is het een stuk voordeliger dan bij een publiek toegankelijk laadstation. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de aanschaf en installatie van de paal en de tarieven voor de elektriciteit (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder vind je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wat betreft laadpaal laten installeren in Elburg. Of klik door voor meer informatie over Smart Charging.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Elburg kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Achterhaal de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation is compatibel met de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie kan maar liefst 3x 230V leveren. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadpaal kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt gemakkelijk dit laten aanleggen door een elektricien in Elburg. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo netjes uit ziet. Bovendien moet je er rekening mee houden dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je pakt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook heb je geen rommelige hangende kabels en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het grote nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Het station met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Elburg.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Erg handig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Smart toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Bijgaand check je extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Elburg vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De investering van een laadstation voor thuis varieert van €925 – €3100. De prijs wordt bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Verder heb je de keuze uit slimme opladers met leuke mogelijkheden als Hub/Satellite die kostbaarder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Elburg.

Type laadpaalCapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€530- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€510- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€690- €750
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€825- €960
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende systemen

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Andere merken: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba en Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Elburg lopen uiteen tussen de €360 tot €2050. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Soms wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €6,50 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Gast Tarief instellen.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Check erkende verkooppunten die werken in je omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In het onderstaande gedeelte tonen we een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1028 km per maand. Op basis van dit gemiddelde calculeren we met welke kosten je rekening moet houden. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Elburg):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,105€107,94€1295,28
Elektrisch rijden€0,043€44,20€530,45
Besparing€0,0620€63,74€764,83
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Elburg

Lease of koop jij een elektrische auto, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Elburg aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente zal concluderen of en in welke straat de laadzuil komt te staan. Ze checken daarvoor zaken als vindbaarheid en parkeerdruk. Iedere woningbezitter kan het gebruiken. Meer informatie vind je op www.elburg.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Veel gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Elektrische auto prive rijden.

Overzicht openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Elburg zijn 24/7 actief. Elke laadpashouder kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten variëren tussen de €0,230 – €0,570 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het onderstaande kaartje check je de openbare laadstations in Elburg. Bekijk ook oplaadpunten en verkooppunten in Nunspeet, Zwartewaterland, Hattem, Zwolle en De Wolden.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden elburg-8081

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij uw bedrijf biedt veel uitkomst voor personeel of bezoekers. Gaat het om een kantoor of bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Tevens kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal voor thuis inclusief plaatsing varieert kostentechnisch tussen de €750 & €2250. De prijsindicatie is afhankelijk van het model laadzuil (additionele slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Engie, Energiedirect, Essent, Budget energie en Vandebron, Vattenfall, PowerPeers, Pure energie. Over het algemeen niet meer dan €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,80 p/100 km. Belangrijk: een auto met benzinemotor kost je zo’n €9,55 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Van de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de meest efficiënte route is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Elburg monteert het als wallbox of hij komt op een aparte paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De actuele elektrische auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Elburg kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten bedragen zo’n €975. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we met name terug bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Elburg kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Elburg verschaft momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.elburg.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie