Laadpaal Oosterwolde

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat heeft als gevolg dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Oosterwolde aan huis. Middels een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw BMW iX3 en/of Hyundai Kona Electric 39 kWh. Niet meer wachten op een vrije plek en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Middels onze vergelijker vind je waardevolle informatie over geschikte laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Dankzij een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €955.
 • Een laadstation bij de woning verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oosterwolde

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van de accu van een EV zoals bijvoorbeeld de Polestar 2 kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Oosterwolde kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan elk moment van de dag een optimale actieradius. Verder is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de eenmalige aanschafprijs, installatie en de tarieven voor de elektriciteit (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is de beste keuze voor mij EV en woning? Verderop kan je aan de slag met een aantal kooptips ten aanzien van laadpaal laten installeren in Oosterwolde. Bekijk ook meer info over Duurzaam rijden.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Oosterwolde kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een vrijstaande paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase aansluiting gaat via de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Oosterwolde. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Spotgoedkoop opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een kabel die afneembaar is. De meerwaarde van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ook moet je er rekening mee houden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het handige van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Daarvoor neem je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Verder ligt de kabel niet zo in het zicht en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Waar je op moet letten is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw EV wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een paal met een losse laadkabel werkt in de praktijk vaak het best. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dit geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Oosterwolde.

Enkele vs dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Dit is praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
De nieuwste laadsystemen herbergen milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf delen we meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Oosterwolde vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen variëren enorm. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €875 tot +/- €3425. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Tevens onderscheiden we slimme opladers met innovatieve extra’s als Dynamic Load Balancing die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Oosterwolde.

Soort laadpaalLaadcapaciteitTijd volle batterijPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€550- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€520- €630
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€650- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€840- €1070
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Zie ook merken als: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric en Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Oosterwolde komen uit tussen de €450 – €1975. Dit wordt berekend aan de hand van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Vaak wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €6,75 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Achterhaal ervaren installateurs die werken in je omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1066 kilometer per maand. Op basis van dit gemiddelde berekenen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oosterwolde):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€122,59€1471,08
Elektrisch rijden€0,043€45,84€550,06
Besparing€0,072€76,75€921,02
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Oldebroek

Heb je een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Oosterwolde aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke omgeving de laadzuil komt te staan. Hierbij bekijken zij relevante zaken als vindbaarheid en veiligheid. Elk huishouden mag het gebruiken. Updates en informatie kan je lezen op www.oldebroek.nl. Hier kan je ook lezen of je een subsidie kunt krijgen. Steeds meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Beste laadpassen.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Oosterwolde nemen in rap tempo toe. Iedereen kan terecht bij deze punten. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven bedragen tussen de €0,255 tot wel €0,610 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het Google Maps overzicht bekijk jij de openbare laadstations in Oosterwolde. Bekijk ook oplaadplekken en verkopers in t Loo, Hattemerbroek, Wezep, Doornspijk en t Harde.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oosterwolde-8097

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een parkeerterrein met minimaal 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Informatie over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie kost +/- tussen de €1050 & €2575. Het hele prijskaartje is afhankelijk van het type laadstation (softwarematige slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw huidige energieleverancier zoals Engie, Essent, Energiedirect, Eneco, NLE en Vandebron, PowerPeers, Oxxio, Pure energie. Dit is nu ongeveer €0,250 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,25 p/100 km. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost ongeveer €9,55 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een EV anno 2024 heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De vakman legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Oosterwolde bevestigt het laadstation aan de muur of op een stevige paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Al met al is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De hedendaagse elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Oosterwolde kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €900. Disclaimer: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Europese leveranciers en fabrikanten. De beschikbare elektrische auto’s in Oosterwolde hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Oldebroek verschaft op dit ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt het wel overwegen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt vragen of het openbare laadpunt vlakbij jouw huis kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.oldebroek.nl.

Plaats een reactie